Nieuws

Jim Ryan nieuwe Deputy President bij PlayStation

Gaat per direct aan de slag

Geschreven door Bob van der Laan op
Sony Interactive Entertainment heeft Jim Ryan benoemd tot haar nieuwe Deputy President.

Sony Interactive Entertainment, ook wel SIE genoemd, heeft Jim Ryan gepromoveerd tot de nieuwe Deputy President. Het huidige hoofd van Global Sales en Marketing werkt als sinds 1994 bij SIE en heeft al in een aantal verschillende sectoren gewerkt. In 2016 nam Ryan de taak voor Global Sales en Marketing op zich, waar hij nog steeds actief blijft.

De nieuwe Deputy President gaat samen werken met Kazuo Miura, de huidige Deputy President en CEO, en met John Kodera, het nieuwe hoofd van Sony Interactive Entertainment. Kodera werd vorig jaar benoemd tot het hoofd van SIE doordat voorganger Andrew House in oktober 2017 was opgestapt. House vond dat het tijd was voor nieuwe uitdagingen en was ontzettend trots wat hij met PlayStation en Sony Interactive Entertainment allemaal bereikt had.

Jim Ryan: “Het is een grote eer om tot Deputy President benoemd te worden. Ik kijk er erg naar uit om mijn opgebouwde ervaring bij PlayStation Europa en als hoofd van Global Sales en Marketing te gebruiken om John Kodera te ondersteunen en zo samen PlayStation wereldwijd nog groter te maken. Samen met al onze medewerkers en partners, ben ik vastberaden om ons unieke aanbod aan entertainment te blijven leveren hoe dat alleen mogelijk is op PlayStation.”

Zijn nieuwe collega John Kodera laat weten erg blij te zijn met Jim Ryan als nieuwe Deputy President van SIE; “Jim heeft meer dan twee decennia ervaring bij PlayStation en een succesvolle staat van dienst met bijvoorbeeld de succesvolle lancering van de PlayStation 4 Pro en PlayStation VR als hoofd van Global Sales en Marketing. Dankzij de combinatie van kennis van de game-industrie, de cultuur van PlayStation en zijn achtergrond, ben ik er van verzekerd dat hij ons naar nog hoger niveau kan leiden.”

In juni 2017 had Gamer.nl op E3 de kans om in gesprek te gaan met Jim Ryan. Hierin spraken we over de toekomst van PlayStation, concurrentie met de Xbox One X, PlayLink-games en meer.

Dit artikel delen:

Lees meer

Street Fighter 5: Arcade Edition ligt bijna in de winkels Nieuwe screenshots van Shenmue 3 uitgebracht
0

Reacties op: Jim Ryan nieuwe Deputy President bij PlayStation

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.