Nieuws
Andrew House

Hoofd van PlayStation Andrew House treedt af

Hij blijft tot het einde van het jaar voor een soepele overgang

Geschreven door Eline Oosterloo op
Hoofd van PlayStation en directeur van Sony Interactive Entertainment Andrew House wordt per direct overgenomen door Josh Kodera.

Andrew House nam in 2011 de rol van hoofd van PlayStation over van Kazuo Hirai, die nu de wereldwijde CEO van Sony is. House begon in 1990 bij Sony bij de afdeling communicatie. Hij kwam in 1995 bij het marketing en communicatieteam van Sony Computer Entertainment terecht, waar hij geholpen heeft bij de lancering van de originele PlayStation.

Tijdens zijn tijd als baas van PlayStation heeft hij ook de lancering van PlayStation 4 overzien. Na meer dan twintig jaar vertelt House dat het nu toch tijd is voor nieuwe uitdagingen:

"Ik ben ontzettend trots op wat we met PlayStation en Sony Interactive Entertainment hebben bereikt: We hebben wereldwijd miljoenen mensen blij gemaakt met de beste games en hebben het bedrijf ontwikkeld tot een volwaardig bedrijf in de digitale entertainment. Na meer dan twintig jaar sterk verweven te zijn met PlayStation en het bedrijf naar succes te hebben zien groeien, zie ik dit als een goede tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan."

Andrew House blijft tot het einde van het jaar om de transitie van de rol soepel te laten verlopen, voordat Josh Kodera, voormalig vice-president de touwtjes volledig uit de handen van House neemt. Hoewel hij aftreed als directeur en zijn directe connectie met PlayStation verbreekt blijft hij wel verbonden met het bedrijf; House zal plaatsnemen als voorzitter van Sony Interactive Entertainment.

Dit artikel delen:

Lees meer

Fallout 4 VR gratis bij aankoop HTC Vive Forza Motorsport 7
0

Reacties op: Hoofd van PlayStation Andrew House treedt af

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.