Nieuws
GTA Online

Registratie wijst op nieuw handelsmerk voor GTA Online

Binnenkort zeggen we allemaal GTAO

Geschreven door Bob van der Laan op
Het lijkt erop dat er in de toekomst nieuwe plannen zijn voor GTA Online. Take-Two heeft namelijk een nieuw handelsmerk ingediend voor de online modus van GTA.

Take-Two, het moederbedrijf van ontwikkelaar Rockstar Games, had al een handelsmerk voor GTA Online, maar hier is nu een nieuwe bijgekomen. Via het United States Patent and Trademark Office (USPTO) is namelijk te zien dat een nieuw handelsmerk is toegevoegd; GTAO.

GTAO staat hoogstwaarschijnlijk voor Grand Theft Auto Online, en daarom is de kans dus erg groot dat het een nieuwe term is voor de online modus van GTA. Eerder had Rockstar de volledige uitschrijving van de gamemodus; Grand Theft Auto Online. Het ziet er dus naar uit dat Take-Two geen vervanging ziet voor het handelsmerk, maar voor een kortere optie. Mogelijk is Rockstar bezig met een grote update of volledige nieuwe versie van GTA Online. Voormalig Rockstar North-president Leslie Benzies hintte in 2012 al naar de komst van GTA 6: "We hebben voor ongeveer 45 jaar aan ideeën die we willen uitvoeren. We weten nog niet wat GTA 6 gaat worden, maar we hebben wel wat ideeën."

Hoewel GTA Online in 2013 uitkwam is het nog steeds enorm populair. In de zomer van 2017 zag Take-Two de omzet enorm stijgen door het aanhoudend succes van de gamemodus. De inkomsten uit 'terugkerende' aankopen, zoals de aankoop van in-game geld of betaalde uitbreidingen voor games, steeg met 72 procent. Deze categorie is inmiddels goed voor 41 procent van alle inkomsten van Take-Two.

Rockstar Games noemde 2017 zelfs het beste jaar ooit voor de online modus en kwam het zelfs met een starter-pack waarmee spelers die na vijf jaar pas besloten om de spelmodus te gaan spelen en duwtje in de rug krijgen, zodat ze niet enorm achterliggen op de veteranen in het spel.

Op het moment brengt Rockstar wekelijkse updates uit voor GTA Online als onderdeel van de Doomsday Heist-update van vorig jaar. Vorige week kwam er nog een nieuwe Sports Classic naar het spel.

GTA Online is speelbaar in GTA 5 voor PlayStation 3- en 4, Xbox 360- en One en pc. Op de oudere consoles worden de updates echter sinds 2015 niet meer uitgebracht.

Dit artikel delen:

Lees meer

Remasters van Turok 1 en 2 vrijdag uit voor Xbox One Wat willen we zien in Marvel’s Spider-Man?
3

Reacties op: Registratie wijst op nieuw handelsmerk voor GTA Online

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • TheChief

  • 26 februari 2018 11:34
  Er zijn aanwijzingen dat de nieuwe aankomende expansie voor GTAO een nautische toon zal hebben: vliegdekschepen etc.

  Hopelijk komt er een extra Heist bij (de laatste toegevoegde Doomsday Heist is echt hilarisch). Ik hoop ook nog eens dat ze wat meer trucker-DLC uitbrengen (er rijden veel vrachtwagens rond in GTAO maar op een paar speciale na kan je daar niks mee qua opslag/customizen etc). Zou geweldig zijn als je een eigen vrachtwagenloods kunt bezitten met daaraan gekoppelde jobs, missions etc.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Xbox One GTA V

  • 26 februari 2018 13:27
  Vandenberg Air Force Base je eigen prive ruimtevaartorganisatie beginnen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • bigds9fan

  • 26 februari 2018 15:35
  Het verbaast me niets. Voor een game uit 2013 (2014 voor de versie die nog steeds geupdated wordt) wordt die nog heel veel gespeeld en dat komt mede door alle updates. Het toffe is dat als je niets hebt met een bepaalde update, je die kan negeren. Heb je niets met Bikers, dan kan je die hele update links laten liggen.

  De updates zelf zijn ook super. Zo kan je een compleet kantoor bezitten compleet met 3 verdiepingen aan garages met eigen workshop. Of een complete hangar met vliegtuigen. Of een facility met daar weer een shitlading voertuigen.

  En het is de uitgever Take-2 die Rockstar al die updates laat maken en een verdere SP blokkeert. Al is GTA V groot zat. Dat ze nu een nieuwe versie van de game met mogelijk alle DLC erin en wat Shark Cards of die starterpack uitbrengen dat snap ik wel. Dan zou je voor 60 of 70 Euro een game kopen die dat geld zowiezo nog steeds dik waard is en GTA Online erbij krijgen met een starters bonus.

  Heb er geen probleem mee dat ze dit doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.