Bethesda: Fallout 76-servers blijven 'voor altijd' online | Gamer.nl

Bethesda: Fallout 76-servers blijven 'voor altijd' online | Gamer.nl

PR-baas van Bethesda, Pete Hines, zegt de servers van de aankomende game Fallout 76 online te houden voor zolang het mogelijk is. Dit meldt Hines in een interview met GameSpot.

In het interview benadrukt Hines dat niemand een game maakt met het idee dat het een houdbaarheidsdatum heeft. "Het is niet alsof iemand een game maakt en denkt; 'Nou, deze game houdt het voor tien jaar uit als we geluk hebben'. Niemand denkt op die manier", aldus Hines. Daarmee maakte Hines ook de vergelijking met het succes van World of Warcraft.

Fallout 76 heeft te allen tijde een internetverbinding nodig en Bethesda moet dan ook stelselmatig geld betalen om de servers draaiende te houden. Bethesda licht uit dat het alleen stopt met het ondersteunen van de game indien te zien is dat mensen stoppen met spelen. In eerste instantie hoort het in ieder geval voor altijd gespeeld te kunnen worden.

Fallout 76 E3

Hines zegt dan ook voor de komende jaren plannen te hebben voor de nieuwe online game. Echter heeft de ontwikkelaar ook nog plannen voor singleplayer-games, zoals Starfield. Daarmee licht Hines toe dat Bethesda niet alleen het bedrijf is dat bekend wilt zijn om zijn singleplayer-games, maar ook om zijn online games, zoals met The Elder Scrolls Online en nu Fallout 76.

Ook gaf Hines aan dat het management niet de orders geeft voor het bepalen welke volgende game er gemaakt wordt. Eerder werd gedacht dat het maken van een online game het idee was van het management om het grote geld na te jagen, maar dit klopt niet volgens Hines. Volgens hem wordt de besli ing als het maken van een game als Fallout 76 volledig door de ontwikkelaars gemaakt. Die weten wat mogelijk is en die vrijheid wordt dan ook aan hen gegeven.

Fallout 76 verschijnt op 14 november op pc, Xbox One en PS4. Volgens Bethesda was een Switch-versie van de game niet mogelijk.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou