Fallout 76 komt niet naar de Switch | Gamer.nl

Fallout 76 komt niet naar de Switch | Gamer.nl

Bethesda heeft bevestigd dat Fallout 76 niet naar de Nintendo Switch komt. Marketing Executive van Bethesda, Pete Hines, zegt in een interview bij PAX in Australië de game niet naar de Switch te brengen, omdat het niet mogelijk is.

In het interview zegt Hines dat met elke nieuwe game van Bethesda de vraag wordt gesteld of het mogelijk is om het naar de Switch te brengen. "Ik kan met zekerheid zeggen dat de Switch onderdeel is van elk gesprek met elke ontwikkelaar die wij nu hebben. Als de game erop werkt, dan willen wij het op elk platform dat mogelijk is", aldus Hines.

Volgens Hines is Fallout 76 simpelweg niet mogelijk om op de Switch te brengen. Daaraan voegt hij toe dat er geen game voorbij is gegaan zonder te bespreken of het mogelijk is om op de Switch te brengen.

Fallout 76 E3

Een ander punt dat Hines benoemt is dat Bethesda ambieert om de third-party-leider te zijn op de Nintendo Switch en dat het team bereid is om op z'n minst een paar risico's te nemen. Ook is dit volgens hem op de lange termijn een slimme commerciële keuze voor de ontwikkelaar. "Je gaat waar het geld is, omdat je op die manier de zaak draaiende houdt. Wat we hebben gezien dwingt ons om te zeggen dat de Switch een rendabel platform is voor de dingen die wij voor de toekomst gepland hebben", aldus Hines. Voorheen bracht Bethesda de games Skyrim, Doom en Wolfenstein: The New Colo us naar de hybride console.

Nu Fallout 76 en The Elder Scrolls Online niet naar de Switch komen, gaf Pete Hines een hint dat de volgende Wolfenstein-game wel naar de Switch gaat komen. Dit is opvallend, aangezien de nieuwe Wolfenstein: Youngblood momenteel alleen gepland staat om uit te komen voor de pc, Xbox One en PS4. Daarnaast komt er nog een derde grote Wolfenstein-game, maar daarover is nog niet bekend op welke platformen die uit gaat komen.

Eerder verscheen er een live-action trailer voor de aankomende game en werden de systeemeisen voor de pc-versie bekendgemaakt.

Fallout 76 verschijnt op 14 november op pc, Xbox One en PS4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou