EA verandert lootboxes in Star Wars Battlefront 2 na kritiek | Gamer.nl

EA verandert lootboxes in Star Wars Battlefront 2 na kritiek | Gamer.nl

EA laat weten het lootbox-systeem in Star Wars Battlefront 2 te veranderen na de kritiek van de community.

De laatste tijd is er veel kritiek gegeven vanuit de gaming community op de lootbox-systemen in verschillende games, waaronder die van Star Wars Battlefront 2. Het probleem voor veel spelers is dat mensen met veel geld makkelijk zouden kunnen winnen, maar ook dat je niet weet wat je precies koopt, waardoor het neer zou komen op gokken.

Zowel PEGI als ESRB hebben toen aangegeven deze systemen niet als gokken te zien, waardoor lootboxen gewoon legaal zijn in te zetten door ontwikkelaars. Arnoud Engelfriet, ICT-jurist en partner bij adviesbureau ICTRecht, heeft op Gamer.nl een gastcolumn geschreven waarin hij zijn visie geeft op de discu ie rondom lootboxes en gokken.

Of nu uiteindelijk juridisch bepaald wordt dat het hier gaat om een omslachtige manier van gokken of niet, Electronic Arts heeft besloten om het lootbox-systeem in Star Wars Battlefront 2 aan te pa en naar aanleiding van de kritiek van spelers van de bèta. Op de officiële website geven zij verschillende punten aan:

  • Epic Star Cards, de beste Star Cards die beschikbaar zijn vanaf launch, worden verwijderd uit de lootboxes.

Om iedereen dezelfde kansen te geven, zijn deze Star Cards alleen nog beschikbaar door te craften, met uitzondering van de kaarten die verkrijgbaar zijn door pre-order, deluxe edities en starter packs.


  • Spelers moeten een bepaald level bereiken om upgraded Star Cards te craften.

Op deze manier kunnen spelers niet gewoon maar wat lootboxes kopen, alle loot afbreken tot crafting material, om deze vervolgens meteen tot enorm sterke Star Cards te maken. Je kunt alleen je craft-level verhogen door te spelen.

  • Wapens zijn vergrendeld achter specifieke mijlpalen in de game.

    Dit betekent dat er maar een geselecteerd aantal wapens in lootcrates gevonden kunnen worden en dat de meeste wapens alleen verkrijgbaar zijn door te spelen. Als je bijvoorbeeld een nieuw wapen wilt voor je Heavy, dan moet je spelen als Heavy om deze vrij te spelen.


  • Gear en items die exclusief voor een bepaalde cla zijn kunnen vrijgespeeld worden door als deze cla te spelen.

Door deze cla te spelen bereik je bepaalde mijlpalen voor je cla , waarvoor je beloond wordt met cla -specifieke lootboxes. Deze bevatten een combinatie van Star Cards en Crafting Parts om je op weg te helpen met je cla .

Dit betekent niet dat lootboxes verdwijnen uit Star Wars Battlefront 2, maar wel dat EA stappen heeft gezet het lootbox-systeem minder belangrijk te maken in de aankomende Star Wars-game. De uitgever geeft tevens aan nog door te gaan met het verbeteren van alle systemen in de game, dus wellicht veranderen lootboxes nog meer op een later moment.

Star Wars Battlefront 2 komt op 17 november uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou