EA staat open voor crossplay in toekomstige games | Gamer.nl

EA staat open voor crossplay in toekomstige games | Gamer.nl

Tijdens een href="https://edge.media-server.com/m6/p/fduy7x95#">gesprek </a>met aandeelhouders waar het eerste kwartaal van EA werd besproken, werd gevraagd hoe het online model van Battlefield V eruit gaat zien en hoe deze te vergelijken is met die van Fortnite. Hierin kwam naar voren dat het bedrijf open staat voor free-to-play- en crossplay-functionaliteiten.

Vice President van Investor Relations Chris Evenden zegt tijdens het overleg dat ze open staan voor cro play in de nabije toekomst. "We kijken naar andere franchises met betrekking tot hoe wij cro -platform play kunnen aanbieden op dezelfde manier dat Fortnite doet, vooral voor titels die veel en diverse spelers hebben," zei Evenden "Het vermogen om de pc-ervaring naar de mobiel te brengen of mobiel naar console kunnen families en vrienden samenbrengen en we denken dat dit een belangrijk onderdeel is van onze toekomst. Verwacht op dat vlak meer van ons in de toekomst."

Eerder heeft Sony gezegd dat het een oplo ing gaat vinden voor de grote vraag naar cro play op de PS4. Veel fans klagen namelijk dat ze worden uitgesloten van cro play-functionaliteiten bij Fortnite.

Ook wordt gezegd dat EA geïntere eerd is in free-to-play opties. COO en CFO Blake Jorgensen werd namelijk gevraagd of Battlefield V's battle royale-modus af werd gescheiden van het spel om zo free-to-play beschikbaar te stellen, net zoals Fortnite. Jorgensen zei dat dit niet het geval is, maar hint naar een release waar dit wel het geval zal zijn.

"We zijn geïntere eerd in experimenteren met free-to-play standalone games die zich mogelijk in het shooter- of een ander genre bevinden, maar ik denk niet dat we op die manier kijken naar Battlefield momenteel."

Battlefield V lanceert 19 oktober 2018 voor de PS4, Xbox One en pc. Een open bèta gaat begin september van start.

Battlefield V
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou