Klassieke arcadeshooter Ikaruga komt deze maand naar de Switch | Gamer.nl

Klassieke arcadeshooter Ikaruga komt deze maand naar de Switch | Gamer.nl

De klassieke arcadeshooter Ikaruga komt eind deze maand naar Nintendo Switch.

Dat laat uitgever Nicalis weten op hun website. Het spel verschijnt op 29 mei voor 14,99 dollar. Een prijs is euro's is vooralsnog onbekend. Dat het spel naar de Switch komt maakte Nicalis eerder al duidelijk. Bovendien komt het ook mogelijk naar de PlayStation 4.

Ikaruga is een bullet hell-shooter, wat inhoudt dat het een 2D-shooter is waarbij de speler een grote hoeveelheid kogels moet ontwijken en schieten om vijanden uit te schakelen en verder te vliegen. Uniek aan deze game is dat het schip van de speler kan wi elen tu en zwart en wit. Vijandige kogels van dezelfde kleur kunnen geabsorbeerd worden om de energiebalk op te laden. Hiermee kan uiteindelijk een krachtige aanval afgeschoten worden.

Ook heeft Ikaruga lokale multiplayer en Double Player Mode, waarbij twee spelers samen kunnen spelen op een enkele controller.

Ontwikkelaar Treasure heeft zelf het spel uitgebracht op Steam, dus mogelijk doen ze dat nu weer voor de PlayStation 4. Overigens is er een gratis demo om uit te proberen op pc.

Ikaruga
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou