Nieuws
Ikaruga

Ikaruga komt mogelijk naar PlayStation 4

Schieten en beschoten worden

Geschreven door Arran Winmai op
De klassieke shoot-em-up Ikaruga krijgt mogelijk een PlayStation 4-release.

Op de Duitse keuringssite USK verscheen een rating voor de klassieke shoot-em-up-game Ikaruga. USK geeft videogames een leeftijdskeuring vergelijkbaar met PEGI. In het geval van Ikaruga is het 6+ geworden.

Deze door Treasure gemaakte game verscheen in 2001 in de arcades, gevolgd door een console-release in 2002 voor GameCube en Dreamcast en heeft sindsdien een port gekregen voor Xbox 360 in 2008 en voor Steam in 2014, waar het "overweldigend positief" ontvangen wordt.

Ikaruga is een bullet hell-shooter, wat betekent dat er veel wordt geschoten en de speler terug moet schieten en schoten moet ontwijken. Uniek aan deze game is dat er twee soorten kogels zijn, zwart of wit. De speler kan zijn polariteit met een druk op de knop veranderen en zo de zwarte, of juist witte schoten absorberen. Hiermee wordt een energiemeter gevuld waarmee krachtige aanvallen gebruikt kunnen worden. Ook heeft Ikaruga lokale multiplayer en Double Player Mode, waarbij twee spelers samen kunnen spelen op een enkele controller.

Treasure heeft zelf het spel uitgebracht op Steam, dus mogelijk doen ze dat nu weer voor de PlayStation 4. Overigens is er een gratis demo om uit te proberen op pc.

Ikaruga

Dit artikel delen:

Lees meer

Wapenskins zijn nu live in PUBG-testservers Handelsmerk van Nintendo wijst op nieuwe Wario Land
1

Reacties op: Ikaruga komt mogelijk naar PlayStation 4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • casualkiller

    • 27 maart 2018 14:24
    instabuy. In. Sta. Buy.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.