Backpack Kid klaagt Epic aan voor gebruik 'Floss Dance' in Fortnite | Gamer.nl

Backpack Kid klaagt Epic aan voor gebruik 'Floss Dance' in Fortnite | Gamer.nl

De moeder en manager van Russell Horning, ook wel bekend als Backpack Kid, klaagt ontwikkelaar Epic Games aan voor het zonder toestemming gebruiken van Horning zijn 'Floss Dance' in Fortnite. Hiermee volgt de artiest het spoor van andere beroemdheden die hem voorgingen.

De moeder en manager van de 16-jarige Horning hebben juridische actie ondernomen tegen de praktijken van Epic Games. Backpack Kid geeft zelf toe niet te geven om het geld, maar zijn moeder stelt dat er misbruikt wordt gemaakt van zijn Flo Dance. "Het was eigenlijk mijn moeder als manager die Epic Games heeft aangeklaagd. Ik ben eigenlijk gewoon een kind die geniet van het leven. Ik laat de volwa enen het moeilijke werk doen", aldus Horning.

Fortnite

Deze dans was voor het eerst te zien tijdens een optreden in het televisieprogramma in 2017 en groeide uit tot een wereldwijde hype. Epic besloot de dans in de game als emote te implementeren die onder andere voor echt geld te verkrijgen is. Met het wereldwijde succes dat de game heeft behaald zijn er nu meerdere beroemdheden die een vergoeding willen krijgen van Epic Games voor het gebruiken van verschillende dansmoves in de game.

Ondanks de juridische acties staat Backpack Kid bekend als een grote fan van de game. Zo was hij dit jaar als deelnemer te gast bij een officieel Fortnite-toernooi tijdens E3. Van datzelfde evenement was nog een poster te vinden in zijn kamer tijdens een recent interview met TMZ. Tevens stelde Horning eerder zeer blij te zijn dat zijn dans in de game verscheen. Echter worden nu alsnog juridische acties ondernomen voor het onrechtmatig gebruiken van de dans.

Fortnite

Backpack Kid is niet de eerste artiest die Epic aanklaagt voor het implementeren van dansmoves in Fortnite. Zo werd bekend dat Fresh Prince of Bel Air-acteur Alfonso Ribeiro de ontwikkelaar had aangeklaagd voor het onrechtmatig gebruiken van de Carlton-dans. Ook rapper 2 Milly besloot om een juridische zaak aan te gaan nadat zijn dans werd gebruikt in Fortnite.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou