Bedenker Carlton-dans klaagt Epic Games aan vanwege Fortnite | Gamer.nl

Bedenker Carlton-dans klaagt Epic Games aan vanwege Fortnite | Gamer.nl

Alfonso Ribeiro, de acteur die Carlton speelde in de comedyserie The Fresh Prince of Bel Air, klaagt Epic aan vanwege het onrechtmatig gebruiken van 'zijn' dans.

Ribeiro bedacht de 'Carlton-dans' zelf voor zijn personage in The Fresh prince of Bel Air. Epic heeft diverse echt bestaande dansen, waaronder de Carlton-dans, als ontgrendelbare emotes in battle royale-shooter Fortnite gestopt. Daar heeft het bedrijf geen toestemming voor gevraagd aan de bedenkers van de diverse dansen.

In Fortnite wordt de Carlton-dans 'Fresh' genoemd. De dans is nagenoeg hetzelfde als de beroemde dans die Ribeiro op diverse momenten in de comedyserie doet. Ribeiro klaagt ook 2K Games aan, aangezien het bedrijf zijn dans gebruikt in NBA 2K16.

Er zijn dit jaar meer mensen die Epic willen aanklagen voor het stelen van dansen. Zo wil ook Chance the Rapper geld zien vanwege het gebruik van een dans van hem. Het recht ysteem is echter niet geheel duidelijk over in hoeverre games of andere vormen van media de door andere mensen verzonnen danspa en mogen gebruiken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou