2K past NBA-games aan wegens eisen van Nederlandse Kansspelautoriteit | Gamer.nl

2K past NBA-games aan wegens eisen van Nederlandse Kansspelautoriteit | Gamer.nl

2K Games gaat de MyTeam-modus aanpassen om te voldoen aan de eisen van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

In een verklaring zegt de uitgever dat zij het niet eens zijn met de uitspraak van de Nederlandse Kan pelautoriteit over lootboxes. "Hoewel we het hier niet mee eens zijn, willen we voldoen aan de huidige interpretatie van deze wetgeving door de Kan pelautoriteit. Als gevolg hiervan hebben we een aantal lokale aanpa ingen gedaan aan het speltype MyTeam. Deze aanpa ingen zijn noodzakelijk om te voldoen aan de interpretatie van de Wet op de kan pelen door de Kan pelautoriteit."

In Nederland wordt het niet meer mogelijk om de verkregen items uit de MyTeam-modus te ruilen met anderen. Wel is het nog steeds mogelijk om echt geld uit te geven aan de pakjes met kaarten. In België is het helemaal niet meer mogelijk om echt geld te gebruiken.

Halverwege april bracht de Kan pelautoriteit naar voren dat zij tien populaire games en het gebruik van lootboxes daarin hebben onderzocht. Vervolgens werd geconstateerd dat vier daarvan de wet op kan pelen overtraden. De ontwikkelaars en distributeurs kregen toen acht weken de tijd kregen om hun spel aan te pa en.

Bij overtreding kunnen er boetes worden uitgedeeld van maximaal 830.000 euro of tien procent van de wereldwijde omzet van het bedrijf indien dat meer is. Als deze boetes niet door de gamebedrijven worden geaccepteerd zegt de Kan pelautoriteit dat zij "beroep doet op het Openbaar Ministerie om ze strafrechtelijk te vervolgen".


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou