Nieuws
NBA 2K18

2K past NBA-games aan wegens eisen van Nederlandse Kansspelautoriteit

Aanpassingen voor de Benelux

Geschreven door Lucas May op
2K Games gaat de MyTeam-modus aanpassen om te voldoen aan de eisen van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

In een verklaring zegt de uitgever dat zij het niet eens zijn met de uitspraak van de Nederlandse Kansspelautoriteit over lootboxes. "Hoewel we het hier niet mee eens zijn, willen we voldoen aan de huidige interpretatie van deze wetgeving door de Kansspelautoriteit. Als gevolg hiervan hebben we een aantal lokale aanpassingen gedaan aan het speltype MyTeam. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk om te voldoen aan de interpretatie van de Wet op de kansspelen door de Kansspelautoriteit."

In Nederland wordt het niet meer mogelijk om de verkregen items uit de MyTeam-modus te ruilen met anderen. Wel is het nog steeds mogelijk om echt geld uit te geven aan de pakjes met kaarten. In België is het helemaal niet meer mogelijk om echt geld te gebruiken.

Halverwege april bracht de Kansspelautoriteit naar voren dat zij tien populaire games en het gebruik van lootboxes daarin hebben onderzocht. Vervolgens werd geconstateerd dat vier daarvan de wet op kansspelen overtraden. De ontwikkelaars en distributeurs kregen toen acht weken de tijd kregen om hun spel aan te passen.

Bij overtreding kunnen er boetes worden uitgedeeld van maximaal 830.000 euro of tien procent van de wereldwijde omzet van het bedrijf indien dat meer is. Als deze boetes niet door de gamebedrijven worden geaccepteerd zegt de Kansspelautoriteit dat zij "beroep doet op het Openbaar Ministerie om ze strafrechtelijk te vervolgen".


Dit artikel delen:

Lees meer

'Microsoft introduceert Xbox-abonnement met Live, Game Pass en console' Is Cyberpunk 2077 te mooi om waar te zijn?
1

Reacties op: 2K past NBA-games aan wegens eisen van Nederlandse Kansspelautoriteit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    bigds9fan

    • 23 augustus 2018 10:59
    Mooi. Nu helemaal verbieden die zooi.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.