Nieuws

Rapport: Hoe presteert For Honor op pc?

Soepel met zwaarden zwaaien

Geschreven door Floris de Bijl op
In Rapport bekijken we hoe grote releases presteren op pc. Is er nagedacht over de wensen en verwachtingen van pc-spelers of is het gewoon een klakkeloze port? Vandaag bekijken we For Honor, Ubisofts eerste grote release dit jaar.

Ubisoft heeft in het verleden met games zoals Assassin’s Creed Unity een paar steekjes laten vallen met het afleveren van een goede grafische ervaring, maar For Honor laat wat dat betreft weinig te wensen over. Met alle grafische opties op hun hoogst, komt de game op de meeste resoluties makkelijk boven de zestig fps. Bij 1080p - nog steeds de meest gebruikte resolutie - ligt het gemiddelde zelfs rond de honderd fps.

For Honor

Graphics

Om de multiplayer van For Honor te mogen spelen moet de framerate constant de dertig fps halen. Dit is nodig om te voorkomen dat je gedesynchroniseerd raakt met de andere spelers. Aan de benchmarks hieronder is te zien dat alleen de oudste videokaarten hier moeite mee hebben. Door de grafische instellingen en eventueel de resolutie een tandje lager te zetten kan bijna elke kaart deze game op zestig frames per seconde draaien.

Zelfs de budgetkaarten van deze generatie, zoals de AMD Radeon RX 460 en de Nvidia GeForce GTX 1050, weten het minimum van dertig fps met gemak aan te tikken – ook op de hoogste grafische instellingen. Het enige waar deze goedkopere kaarten moeite mee hebben is SSAA, een optionele techniek waarbij de game op dubbele resolutie draait om zodoende een mooier beeld te produceren.

Voor gamers die van plan zijn om op Ultra HD-resolutie te spelen is een GTX 1070 of beter van harte aan te raden, anders lopen zij het risico om onder die cruciale dertig fps te vallen. Voor singleplayer geldt het fps-minimum overigens niet, daar mag men spelen op elk aantal frames per seconde.

For Honor weet dankzij zijn optimalisatie de hoge framerates ook nog eens prima vast te houden. Framedrops en haperende beelden zijn nergens te bekennen en grafische vreemdheden zoals verdwijnende objecten of ontbrekende textures zijn we vooralsnog niet tegengekomen.

For Honor

Opties

Het optiemenu is aangenaam compleet. Er zijn aparte volumeschuifjes voor muziek, geluidseffecten en stemmen. De controls zijn standaard al prima ingericht, maar de liefhebber heeft de mogelijkheid om elke toets naar eigen inzicht opnieuw toe te wijzen. Spelers die liever met een controller spelen zullen in hun nopjes zijn met For Honor: de game heeft namelijk ondersteuning voor alle Xbox-controllers, de DualShock 4 en de Steam Controller. Uiteraard is de game ook te spelen met muis en toetsenbord, al is dit aanvankelijk minder intuïtief dan het spelen met een controller.

De volledige review van For Honor is via deze link te lezen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gratis dlc voor The Elder Scrolls Online nu ook uit op consoles For Honor
1

Reacties op: Rapport: Hoe presteert For Honor op pc?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Edwin1984

  • 22 februari 2017 22:07
  Leuke items, word gewaardeerd!

  Goed om te zien ubisoft wat betere pc launches heeft, die waren in het verleden dramatisch om het nog zacht uit te drukken. Al is hun andere titel die binnenkort uitkomt (ghost recon) een stukje minder goed geoptimaliseerd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.