Achtergrond
Indigo

Alle indiegames op Indigo 2016

Een vloer vol met lava, de laatste seconde van je leven en nog veel meer

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

De volgende games zijn speelbaar tijdens Indigo 2016, dat op 27 september in Tivoli Vredenburg in Utrecht wordt gehouden. Je kunt gratis naar binnen, dus je kunt nu alvast kijken welke games je het liefst wil spelen.

An Octonaut Odyssey
Octo Studio

In deze 2D-platformer die exploratie, logica en platform secties mengt, speel je als Octo, de octopus met geheugenverlies. Met Octo ontdek je de meest diverse planten, bevolkt met de gekste leefvormen. Je ontmoet eigenzinnige personages en vergaart aanwijzingen om Octo te helpen met het herstellen van zijn geheugen.

Crap! I'm Broke: Out of Pocket
Arcane Circus

Crap! I'm Broke: Out of Pocket is een hectische managementgame met een kubistische stijl. De speler neemt minigames aan zoals het wassen van borden en het draaien van burgers om uitzetting te voorkomen en niet te verhongeren. De game komt in oktober op Android en iOS uit.

Fossil Echo
Awaceb

Fossil Echo is een korte en uitdagende platformer met handgetekende 2D-graphics. Gelegen in een fantastische wereld, wordt dit verhaal van avontuur en mysterie vormgegeven. Volg de woordeloze reis van een jongen wanneer hij een oude toren beklimt en zich uitstrekt boven de wolken. Waarom en hoe is hij daar terechtgekomen? Wat zal hij vinden aan de top?

Deliver Us The Moon
KeokeN Interactive

Deliver us to the moon speelt zich af in de nabije toekomst waar de grondstoffen van de aarde vrijwel zijn uitgeput. De verschillende volkeren van de wereld komen samen om de Worldwide Space Agency (WSA) op te richten. Vanuit deze instelling worden astronauten naar de maan gestuurd om voortzetting van de mensheid te onderzoeken. Helaas ontstaat er ontevredenheid tussen landen, waardoor er nog geen gerichte oplossing is. Met de allerlaatste supplementen word jij samen met een kleine robot genaamd ASE de ruimte ingestuurd om het menselijke ras te redden.

Antraxx
Leendert Oomen & Sam Hellawell

Antraxx is een grootschalige multiplayershooter met een zware nadruk op teamwork met volledig aanpasbare mechs. De game biedt meerdere gamemodi en volledige vrijheid om de game naar je eigen hand te zetten. Je bent ook in staat om je eigen zones en strijd te creëren in deze tijdloze sandboxgame.

Epistory
Fishing Cactus

Epistory dompelt je onder in een sfeervolle actie-adventure waar je als meisje rijdt op een gigantische vos die tegen een corruptie van een origamiwereld vecht. Naarmate je vordert en de wereld verkent, ontvouwt het verhaal zijn geheimen en zijn magische kracht.

Boxer
Cukia Kimani & Ben Crooks

Boxer is een top-down boksspel dat wordt gespeeld met alleen analoge sticks. Boxer verwijderd de verveling van boksen en geeft hetgeen waar iedereen naar op zoek is: een rechtse hoek in het gezicht. Geen knuffel, niet rennen – alleen boksen. Grijp je controller en geef je tegenstander een pak rammel, maar vergeet niet om af en toe te verdedigen!

Figment
Bedtime Digital Games

Figment is een driedimensionale isometrische actie-adventure met puzzels in een 'dreampunk'-universum, met grote nadruk op de muziek. De hoofdpersonen, Dusty en Piper, leven in de geest van een veertigjarige man die langzaam te maken krijgt met angst en stress. Dusty en Piper (en de speler) zullen deze nachtmerrie moeten bestrijden om de geest te redden van zijn angsten.

Flotsam
Pajama Llama Games

Flotsam is een overlevingsgerichte stadsbouwer in een overstroomde wereld. In Flotsam beheer je een kleine groep van zwervers die proberen te overleven in een wereld zonder land. De zwervers moeten drijvende of gezonken wrakstukken redden voor middelen om constructies te bouwen. Alsof dat nog niet lastig genoeg is, zullen ze ook manieren moeten vinden om vers drinkbaar water en voedsel te krijgen. Dit alles terwijl je de stad verkeerd in barre weersomstandigheden en in constante dreiging van zeedieren. Flotsam is een uitdagende spel waar je als speler een verbinding met de zwervers opbouwt in jouw eigen stad. Waterworld is er niets bij!

Antigraviator
Team Cybernetic Walrus

Antigraviator is een futuristische racgame. In drie rondes van snelle races kun je powerglobes oppakken om vallen te activeren en je tegenstander te slim af te zijn. Het spel wordt gespeeld met twee Xbox-controllers. Antigraviator wordt ontwikkeld door vier tweedejaars studenten van de DAE bij Howest in Kortrijk, België.

Held
TU Delft gamelab & Hartstichting

Held is een serieuze game waarmee je opeenvolging van stappen voor reanimatie leert. Het is bedoeld voor middelbare scholieren, maar beschikbaar (en leuk) voor iedereen. Random top-down scenario’s zijn mogelijk voor spelers om te experimenteren met de CPR-sequentie en het concurrentiesysteem moedigt spelers aan om beter in reanimatie te worden. Het spel komt gratis beschikbaar op Android, iOS, Windows en Mac OS.

Dimension Drive
2Awesome Studio

Dimension Drive is een shoot 'em up met een stripboekachtige stijl die is voorzien van unieke teleportatiegameplay op een tweevoudig slagveld. Speel twee wedstrijden op hetzelfde moment in deze slimme shooter!

Herald
Wispfire

Herald is een keuze gedreven adventure over 19e eeuwse kolonialisme. Stap in de schoenen van Devan Rensburg, een man van gemengd erfgoed, werkend als steward aan boord van de HLV Herald, een 19e eeuws koopvaardijschip. Tijdens het zeilen naar zijn land van geboorte is het Devan’s taak om de vrede onder de bemanning en de passagiers te houden door het oplossen van hun dagelijkse ruzies. In een tijd van grote ongelijkheid en onrechtvaardigheid word je geconfronteerd met het maken van moeilijke beslissingen om te helpen met het een groot mysterie dat de gevaarlijke reis van de Herald omringt.

Antegods
Codeglue

Antegods is een fast-paced arenashooter die zich afspeelt in een universum waar beschavingen rond de Melkweg strijden om de macht in tactische gevechten. Teams van ruimtevarende Maja’s zijn bezig met het verplaatsen van grote Totemstandbeelden en het vergaren van energie voor het activeren van het Titaanstandbeeld om het andere team te vernietigen. Antegods mengt oude cultuur en sciencefiction in een unieke stijl die de ontwikkelaars zelf de bijnaam 'stonepunk' geven.

Defend Your Friend
Frenemies

Defend Your Friend is een echte coöperatieve puzzelgame. Beide spelers zijn niet alleen belangrijk, maar door gericht samen te werken en hun eigen persoonlijke capaciteiten te gebruiken, lossen ze diverse puzzels op tijdens een avontuur in een indrukwekkend oude tempel. Leer de tempel kennen om het mysterie om te zetten naar vrijheid. Met de toegankelijke besturing is Defend Your Friend een eenvoudige game om op te pakken voor nieuwe spelers en ze kennis te laten maken met gamen.

Holotrip
Artemist Interactive

Holotrip is een vr-ervaring, ontworpen als instrument voor zelfkennis en zelfverbetering. Het is gebaseerd op Stanistav Grof's transpersoonlijke psychologische behandeltechnieken. Deze ervaring combineert die ideeën in een abstracte verkenning van de vier stadia van de geboorte. De gebruiker gaat door deze stadia als foetus, om deze belangrijke reis te kunnen herleven.

Aquaphiles
Virtual Play

Aquaphiles is een onderwaterrace in virtual reality. Gebruik je hoofd en lichaam om jezelf voort te bewegen door de oceaan met verschillende zeedieren, die elk bewegen op hun eigen manier.

Intergalactic Road Warriors
TurtleBlaze

Intergalactic Road warriors is een side-scrolling racegame met krankzinnige snelheden door alle uithoeken van de Melkweg. Circuits hebben een klassiek tweedimensionaal zijaanzicht, voorzien van meerdere vertakkende paden, loops en epische sprongen. Met behulp van flips, boosts en speciale voertuigen kun je de tegenstanders overtreffen en vernietigen. Deze wedstrijden hebben geen regels, dus je zult worden ondersteund met raketten, zwarte gaten, helikopters en andere gekke constructies. De game is momenteel in Early Access.

Kabounce
Stitch Heads (Tivaru)

Kabounce is een competitieve multiplayer pinball game waarin twee teams het tegen elkaar opnemen in een best-of-three-format. In elke ronde verzamelen spelers punten, of stelen ze punten van de tegenstanders met pick-ups. Verzamelde punten moeten worden geleverd bij het specifieke bestemming. Aan het einde van elke ronde wint het team met de hoogste score.

Lumière Noire
Paul-Etienne Bardot

Lumiére Noire is een bouw- en puzzelgame. De speler moet een bepaalde constructie maken van fluorescerende blokken, die door een speciale camera herkend worden en zo vertaald worden naar het scherm. Het is de bedoeling de toren zo hoog mogelijk te maken. Lukt dat, dan mag je daarna de toren in laten storten voor een bepaalde animatie in de game, die afhangt van de combinatie van de blokken.

R.A.D
Thunder Games (Saxion)

Locatie: het technische museum Heim. Hier bevindt zich een geheime doorgang waar de R.A.D.-games, een competitie tussen spelers en hordes van agressieve gemuteerde dieren, altijd plaatsvonden. Door klachten van de buren over gemuteerde beesten die de straat onveilig maakten is er echter besloten om al het geweld te verplaatsen naar virtual reality. Ben jij klaar om de vr-helm op te zetten en mee te doen aan de R.A.D.-games?

Pine
Twirlbound

Pine is een actie-adventure over evolutie. Door het gebruik van AI-technologie leert de game jouw speelstijl kennen, en past de rest van de game zich daarop aan. Speel je bijvoorbeeld heel defensief, dan zullen de vijanden agressiever zijn, en heb je een snellere en energiekere speelstijl dan zul je meer en snellere vijanden tegenkomen. In de wereld van Pine heeft de mensheid nooit de top van de voedselketen bereikt en moeten ze dus alles doen wat nodig is om te overleven.

The Automatican
Dreampunks

The Automatican is een first-person puzzelgame waarin je Rube Goldberg-constructies kan bouwen. Het spel speelt zich af in een landhuis, en iedereen die naar binnen gaat wordt getoetst op de creativiteit en vindingrijkheid van hun bouwsels. The Automatican bevat tonnen aan mogelijkheden en geheimen om te ontrafelen.

The Automatican

Winter
Happy Volcano

Winter is een verhaalgedreven exploratiegame die één seconde voordat een jong meisje sterft plaatsvindt. Ze komt terecht in een wereld samen met iedereen die in dezelfde seconde is overleden. Ze krijgen allemaal een keuze tussen leven of dood, maar het meisje weigert te kiezen...

Winter

Tovertafel
Active Cues

Tovertafel is een game voor mensen met gemiddelde tot zware dementie. Het spoort ze aan om spelenderwijze samen te werken en zo fysieke en sociale aspecten te trainen. Verschillende spellen, die onder andere bestaan uit interactieve lichtanimaties die reageren op hand- en armbewegingen, worden op een tafel geprojecteerd. Tovertafel is ontwikkeld tijdens het PhD-onderzoek van Hester Le Riche in samenwerking met dementiepatiënten.

Monomals
Picomy

In Monomals kun je in real-time je eigen muziek maken met behulp van Monomons. Verzamel ze allemaal om de meest gevarieerde liedjes te maken in MonoMaker. Zing, fluit, of gebruik drag-and-drop functies en hoor je nummers tot leven komen.

The Floor is Lava
Casper de Jong & Amro Kasr

In The Floor is Lava speel je actief tegen een tegenstander op een gameboard. Door op de basketballen te springen gaan de lichten aan of juist uit, en wanneer je denkt de meeste ballen opgelicht te hebben druk je op de grote rode knop. Maar de belangrijkste regel: de vloer is lava!

Old Man’s Journey
Broken Rules

Old Man’s Journey is een luchtige puzzelgame waarin je het levensverhaal van een oude man volgt, met behulp van vignettes van verschillende herinneringen uit zijn leven. Door het landschap te verslepen vordert de speler in de game, en zo wordt het levensverhaal van Old Man’s Journey langzaamaan duidelijk.

Sailaway
Orbcreation BV

Sailaway is een simulatiegame waarin je met je zeilboot tussen verschillende eilanden of over oceanen vaart. Het is jij, je zeilboot, de sterren in de lucht en water tot zover je kunt kijken. Voor sommige mensen klinkt dit als een nachtmerrie, voor anderen als een droom. Sailaway is bedoeld voor de mensen uit die laatste categorie, want de game maakt die droom werkelijkheid. Je kunt alleen of met vrienden zeilen, navigeren oefenen of tegen anderen racen.

Sailaway

Nimbi
Mortar Boar

Nimbi is een puzzel-speurgame die plaatsvindt in Nimbis fantasievolle wereld. In deze wereld moet je op zoek naar je vriend, die op mysterieuze wijze is verdwenen. Nimbi vindt op zijn avontuur verschillende dieren-onesies die hem verschillende krachten geven. Hiermee kan hij lastige obstakels en puzzels oplossen.

unWorded
Bento

unWorded is een game waarin alles van letters gemaakt is. In de game neem je een duik in het hoofd van een schrijver om te zien hoe zijn creatieve proces er aan toe gaat. De schrijver is na een ongeluk in het ziekenhuis terechtgekomen en overleeft door middel van aparte en wonderlijke verhalen. Help het hoofdpersonage zijn herinneringen weer op orde te krijgen in deze creatieve puzzelgame waarin alles, maar dan ook alles uit letters bestaat.

Woven
Alterego Games & Digital Forest

Woven speelt zich af in een wollen wereld waarin knuffels leven. Je speelt met Stuffy, een kleine, maar beetje onhandige olifantenknuffel. Het is je doel om met Stuffy de blauwdrukken van andere knuffels te vinden, zodat je hem in andere vormen kan breien en zo allerlei puzzels op kunt lossen. Zo kun je met Stuffy’s eigen olifantenpoten zwaar stampen, maar met konijnenpoten kun je bijvoorbeeld hoger springen! Combineer allerlei dieren om zo de wollen wereld van verschillende vijanden te redden.

Rumblerun
Hibernate Studios

Rumblerun is een real-time multiplayer race-actiegame voor de mobiele telefoon. Pas je eigen unieke Wylde-personage aan en speel tegen andere spelers in de Rumblerun, waarin jij bepaalt hoe je personage verandert. Word je sneller, sterker of slimmer? Maak je eigen combinaties zodat je zelfs de beste tegenstanders kan verslaan!

Vector Flight
Jirre Verkerk

Vector Flight is een chaotische twin-stick shoot-‘em up game voor maximaal vier spelers. Speel met je vrienden, bouw je eigen schip en verdedig het universum tegen een hardnekkig virus door eindeloze golven aan vijanden te verslaan.

Tied Together
Napalmtree

Tied Together is een game voor 2 tot 4 spelers over monsters die moeten ontsnappen, maar er zit één addertje onder het gras: ze zijn met een touw aan elkaar gebonden. Hierdoor moeten spelers goed kunnen samenwerken om de overwinning te kunnen behalen. Onthou: het team is maar zo sterk als de zwakste schakel!

Rive
Two Tribes

In Rive, een unieke 360-graden shooter-platformer, kan de speler een echte ‘dans van destructie’ uitvoeren. Het voelt als de explosieve games van vroeger.

Unexplored
Ludomotion

Unexplored is een grappige, maar gevaarlijke dungeon crawler die elke keer als je personage het loodje legt een gloednieuwe dungeon genereert. De game is makkelijk te leren, maar moeilijk te masteren, en alleen de doorzetters worden beloond. Als je doodgaat, kun je niet terug naar een vorige save. Nooit saai, nooit repetitief.

Tormentor X Punisher
Joonas Turner

Tormentor X Punisher is een snelle twin-stick arenashooter van Joonas Turner, Beau Blyth and Tuuka Stefanson en wordt uitgegeven door Raw Fury Games. De game bevat groffe taal en kan dus ongeschikt zijn voor jonge spelers.

Indigo en Gamer.nl werken samen om indiegames (van veelal Nederlandse bodem) in het zonnetje te zetten. Lees hier meer over wat Indigo precies is.

Zelf naar Indigo? Hier zijn de details:
Waar: TivoliVredenburg in Utrecht
Wanneer: 27 September 2016 | 10:00 - 22:00
Hoe duur? Gratis voor iedereen!
Officiële website

Dit artikel delen:

Lees meer

World of Tanks and Valkyria Chronicles doen iets samen Complete line-up games van Indigo '16 aangekondigd
1

Reacties op: Alle indiegames op Indigo 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    XtraLinkUK

    • 7 september 2016 19:00
    Hm Deliver us the Moon en Flotsam zien er erg tof uit. Voor de rest zit er voor mij niet bijster interessants tussen. Tussen deze beide titels zou ik zo op het eerste oog niet kunnen kiezen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.