Ring Fit Adventure combineert sporten en gamen op meesterlijke wijze

Ring Fit Adventure combineert sporten en gamen op meesterlijke wijze

Fitness en gamen zijn twee heel verschillende activiteiten. Hoewel er vaker pogingen zijn gedaan om de twee te combineren, is er nog geen ultieme oplossing voor degenen die het liefst gamend fit willen worden. Nintendo doet een zeer dappere poging met Ring Fit Adventure en komt daarmee heel dicht in de buurt van de ultieme fitnessgame.

In onze hands-on preview kun je uitgebreid lezen wat Ring Fit Adventure nou precies is. Kort samengevat loop je in deze adventuregame een kleurrijke wereld door samen met je ringvormige partner (die de creatieve naam Ring draagt) om korte metten te maken met de gespierde draak Dragaux. Je bestuurt je personage door oefeningen te doen die worden geregistreerd door de bijgeleverde Ring-Con en beenband waar je de Joy-Cons in schuift. Gedurende een speelsessie ben je voornamelijk staand aan het joggen terwijl je de ring manipuleert en doe je tussendoor specifieke oefeningen in de categorieën armen, buik, benen en yoga.

Korte stints, lange periode

Ring Fit Adventure is op z’n best als je sessies niet te lang zijn. Door elke dag ongeveer een halfuurtje te spelen, blijft de game z’n charme behouden. Het avontuur dat je doorspeelt is namelijk best aardig, maar erg oppervlakkig. De schrijvers winnen zeker geen prijzen voor het verhaal en ook de gameplay blijft simpel. Toch is er genoeg inhoud om je elke dag een halfuurtje te vermaken. Je loopt even door de mooie spelwereld, verslaat wat monsters, doet misschien een eindbaasgevecht en je hebt genoeg voldoening en oefening te pakken.

Je weet bovendien dondersgoed dat je dit speelt om te bewegen en daarom neem je het automatisch voor lief dat de game niet meer op een ‘echte’ adventuregame lijkt. Je speelt Ring Fit Adventure dus niet om lekker te gamen, maar juist om op een leuke manier te sporten. De game helpt je ook door hele goede instructies te geven en je aan te moedigen terwijl aan het zweten bent. “Nog vijf te gaan!” of een enthousiaste “Awesome!” van onze ringvormige partner sleept je door de moeilijkste gevechten.

Het hele fitnessaspect wordt sowieso bloedserieus genomen. In de Adventure-modus krijg je op slimme wijze de oefeningen voorgeschoteld. Je wisselt op een fijne manier af tussen een eindje stilstaand joggen en de ‘aanvallen’, zoals squatten of het herhaaldelijk aanspannen van de Ring-Con. Net wanneer je genoeg hebt van joggen, komt er bijvoorbeeld een monster op je pad en mag je andere spieren gaan benutten. Tussendoor krijg je veel tips en kun je op elk moment de ervaring moeilijker of makkelijker maken, waardoor de beginnelingen en fanaten op gepaste wijze worden uitgedaagd.

Je speelt Ring Fit Adventure niet om lekker te gamen, maar juist om op een leuke manier te sporten

-

Meer dan avontuur

Naast de uitstekende implementatie van fitness in de Adventure-modus, zit Ring Fit Adventure bomvol met wat meer basale opties om te sporten. Je kan via Quick Play specifieke spiergroepen trainen met individuele oefeningen of sets. Bovendien kun je een eigen lijst met oefeningen creëren en daarmee een handgemaakte routine volgen. Wij hebben deze extra opties niet benut, omdat juist het kleurrijke sausje van de Adventure-modus ons wist te motiveren om door te spelen, maar wellicht dat de doorgewinterde sporter hier mee aan heeft.

Een extra optie waar we wel gebruik van hebben gemaakt, is die van de minigames. De twaalf minigames kom je hier en daar ook tegen tijdens je avontuur, maar zijn zeker de moeite waard om tussendoor even te doen. Vooral wanneer je geïnteresseerde vrienden kennis wil laten maken met dit spel is een minigame een fijne optie. Zo train je je core en schouders met Aerochute, dat wel wat wegheeft van Pilot Wings, en pak je je benen aan door op een denkbeeldige quad te zitten in Thigh Rider. Er is helaas geen uitgebreide multiplayermodus aanwezig, wat stiekem best jammer is. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat Nintendo een leuke partymodus had kunnen bedenken. In plaats daarvan moet je het doen met highscores neerzetten, wat effectief genoeg is voor wat simpele competitie als je mensen over de vloer hebt.

Ring Fit Adventure is een bijzonder compleet product. Je bent weken, zo niet maanden, bezig om de Adventure-modus uit te spelen en de extra modi bieden bovendien meer dan genoeg reden om te blijven bewegen. De bijgeleverde Ring-Con en beenband werken perfect in tandem met de software en hebben tijdens het reviewen geen moment glitches of andere rariteiten getoond. Dit product is duidelijk geen vervanging voor een ijzersterke game of hardcore sportschoolsessie, maar weet gamers die meer beweging zoeken op knappe wijze van de bank te halen.

Ring Fit Aventure is nu beschikbaar voor Nintendo Switch.

Laatste reviews op Gamer.nl:

Uitstekend

Conclusie

Ring Fit Adventure biedt een uitstekende fitnessfantasie die je daadwerkelijk doet vergeten dat je intense oefeningen aan het doen bent. Hoewel de gameplay en het verhaal niet veel diepgang bevatten, biedt de game uitstekende motivatie voor gamers die iets meer beweging in hun leven zoeken.

Plus- minpunten

Uitstekende motivatie om te sporten

Ring-Con werkt foutloos

uitgebreide fitnessopties voor elk ervaringsniveau

Adventure-modus blijft oppervlakkig

minimale multiplayerondersteuning

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd, ga em binnenkort als ie wat goedkoper is aanschaffen. Die Fitness Boxing game vind ik namelijk maar helemaal niks, elke beweging lijkt wel een soort van vertraging te hebben waardoor een goede score halen moeilijk is.

0

Ik heb het gehaald en vind het tot nu toe leuk. Het werkt bij mij vooral motiverend om even een half uur te bewegen. De dag erna heb ik spierpijn, dus het doet bij mij zeker wat.

0

Aanbevolen voor jou