Levering Playdate uitgesteld naar 2022

Levering Playdate uitgesteld naar 2022

De Playdate wordt pas ergens begin 2022 aan consumenten geleverd. Het ontwikkelteam van Panic heeft gemeld dat men wegens chiptekorten de hardware heeft herontworpen.

Playdate-kopers in de eerste twee groepen — die van de eerste 20.000 Playdates — wiens handhelds "eind 2021" opgeleverd moesten worden, krijgen hun Playdates nu pas in "begin 2022". Panic is daarbij transparant over de stand van zaken: zowel batterijproblemen als het chiptekort worden als redenen aangekaart.

De eerste vijfduizend modellen van de Playdate bleken ondermaats accupakket te bevatten, waardoor Panic de gehele oplage heeft geschrapt. De duizenden handhelds zijn teruggestuurd naar de fabriek in Maleisië om de accu's te verwisselen.

"Playdate's batterij is ontworpen om lang te gaan, zelfs als deze een poos stil heeft gelegen. Dat was hier niet het geval: enkele modellen bleken zo leeggebloed dat ze niet eens meer op konden starten." Het bedrijf geeft aan blij te zijn het mankement wel gevonden te hebben voordat de daadwerkelijke verzending begon.

Watch on YouTube

Uiteraard haalt Panic ook het mondiale chiptekort aan, waar blijkbaar ook de Playdate onder lijdt. De handheld draait op een Cortex M7-chip van Arm, die volgens Panic "zeker twee jaar lang niet aan te slepen" zou zijn. Het zou daarbij specifiek gaan om "730 dagen" wachttijd.

Om de schaalbaarheid van de handheld te verbeteren, heeft het ontwikkelteam een revisie van het originele moederbordje uitgerold. In deze nieuwe opstelling is de Playdate ook in staat ándere chipsets te gebruiken, zodat de handheld  grotere kansen heeft om voortdurend doorgeproduceerd te worden.

Playdate-modellen met het nieuwe moederbord worden later in 2022 in massaproductie genomen; voor nu richt het team zich vooral op het uitrollen van de eerste oplage. Deze is onderverdeeld in vijf groepen van elk 10.000 Playdates, die allemaal nog in 2022 moeten verschijnen.

Playdates ná het vijftigduizendste model zullen "hoogstwaarschijnlijk pas in 2023 verschepen", zo verwacht Panic. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou