Nintendo: productieplannen Switch onzeker door tekort aan halfgeleiders

Nintendo: productieplannen Switch onzeker door tekort aan halfgeleiders

Nintendo geeft aan dat de productieplannen voor de Nintendo Switch onzeker zijn door een tekort aan halfgeleiders. Dat geeft directeur Shuntaro Furukawa aan tijdens een href="https://www.ign.com/articles/nintendo-physically-cant-make-enough-switch-consoles-right-now-and-that-might-continue?utm_source=twitter" rel="noopener noreferrer" target="_blank">investeerdersbijeenkomst</a>.

Eerder onthulde Nintendo tussen nu en maart 2022 22,5 miljoen Switch-consoles te willen produceren. Daarbij plaatst het de kanttekening dat de vraag naar de console nog altijd hoger blijft dan verwacht.

"Wat productie betreft waren we vrij stabiel tot het einde van het vorige kalenderjaar", zegt Furukawa. "Als gevolg daarvan braken we het vierde kwartaal een afzetrecord. Ondertussen overtreft de vraag onze verwachting nog steeds, zelfs in dit kalenderjaar, en de productie kan dit nog niet bijbenen door een lastige distributie en een tekort aan halfgeleiders."

Daardoor is de productie volgens Furukawa momenteel onzeker. Mocht de vraag wederom hoger zijn dan verwacht, dan doet het bedrijf 'zijn best' om meer exemplaren te produceren.

De Nintendo Switch is ruim 84 miljoen keer verscheept. Volgens geruchten schroeft Nintendo de productie op wegens de komst van een krachtiger model, dat dit najaar zou moeten verschijnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toch hoop ik wel dat dit probleem niet verkloot gaat worden door de marktwerking. Het moet niet zo zijn dat consoles en videokaarten voorrang gaan krijgen op voertuigen en huishoudelijke apparatuur.

0
test

@oropher krijgen ze ook niet, vooral auto en medische industrie krijgen 'voorrang'.

0

Aanbevolen voor jou