Modder maakt eigen ssd-module voor Xbox Series-consoles

Modder maakt eigen ssd-module voor Xbox Series-consoles

Een knutselaar op href="https://www.bilibili.com/read/cv13060807" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Bilibili</a> is erin geslaagd een eigen geheugenkaart te maken voor de Xbox Series X en Xbox Series S. Middels een overbrugging via een geheugenkaart voor camera's, kunnen mogelijk ook officieuze ssd's alsnog als extra opslag dienen.

In tegenstelling tot het uitbreidbare geheugen op de PlayStation 5 is dat van de Xbox Series-consoles vooralsnog gelimiteerd aan de officiële 1TB Storage Expansion Card van Seagate. Even zelf een (goedkopere) ssd bijprikken, zit er bij Xbox niet in.

De poort die Microsoft en Seagate daarvoor gebruiken, blijkt echter vergelijkbaar met de interface van CFExpress (Type B) en XQD-opslagkaarten, welke vaak in foto- en videocamera's teruggevonden worden. De modder in kwestie ontwikkelde een brugmodule tussen CFExpress-kaarten en nvme ssd's, waarover zijn Xbox Series S klaarblijkelijk alsnog de alternatieve opslag herkende.

Screenshot van het opslagoverzicht van een Xbox Series S, met daarin de erkenning van een gemodificeerde ssd-module.

Kleine kanttekening: vooralsnog lijkt de ssd-module alleen te werken met dezelfde nvme-schijf die in de Expansion Card van Seagate te vinden is. De Xbox-consoles vergen een nog altijd onbekende reeks specificaties — waaronder mogelijk ook een eigen bestandformatering — en in ieder geval de Seagate-ssd voldoet daaraan.

Mocht achterhaald worden wat de Xbox-consoles precies vereisen van de ssd's, dan zou het mogelijk moeten zijn voor derde partijen om hun eigen opslagkaarten te maken voor de Xbox Series X en Xbox Series S. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou