Microsoft: 'vr voor Xbox Series X momenteel niet de focus'

Microsoft: 'vr voor Xbox Series X momenteel niet de focus'

Microsoft geeft aan dat virtual reality-ondersteuning voor Xbox Series X en Series S momenteel 'niet de focus' van het bedrijf is.

Daarmee reageert het Microsoft op een bericht dat IGN Italia ontdekte, dat leek te duiden op ondersteuning van vr. Bij het aansluiten van de nieuwe Xbox Wireless Headset gaf de console meerdere malen aan dat er een update voor de 'vr-bril' beschikbaar was. 

Tegen IGN zegt Microsoft echter dat het gaat om een 'lokalisatiebug', en daardoor incorrect is. Ook benadrukt het bedrijf dat het zich voor nu niet bezighoudt met vr. 

Voor de release van de Xbox Series X en S onthulde Microsoft al dat de platformen zouden lanceren zonder enige vorm van virtual reality. Wel overweegt het ondersteuning indien het platform 'groot genoeg' wordt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat is altijd de insteek geweest.. maar toch bizar dat ze een en ander al verwerken in het OS.. dan vermoed je toch dat er meer aan de hand is; kan haast niet anders. Anyhoe, we wachten wel af. VR kan tof zijn, mits er genoeg toffe content is.. en de content wordt pas tof als er genoeg vr is.. kip.. ei..

0

@kleinekoosjer Tsja, die content is er natuurlijk allang. Mijn vetste game ervaringen van de laatste tijd bevinden zich ook in dat medium, maar ja, dus niet bij microsoft. Ook de pc wil dit maar niet lukken, hoe scherp of visueel krachtig dan ook. Het gaat om de content, en dan heb je toch echt de psvr nodig.

0

@Jelster Mwah. De PS VR heeft astrobot, bloid and truth en hitman 3. Daar staat tegenover dat PC VR half life, flight simulator e.d. heeft mits je een sterke pc hebt. Meeste titels zijn overigens op beiden uitgekomen zoals Moss, skyrim vr, beat saber etc. En een aanzienlijk deel ook al oor standalone VR voor quest 2. Ik heb zelf PS VR, pc vr en via quest 2 ook standalone vr. Ik denk dat met kabel aan console gekoppelde VR sowieso altijd suboptimaal blijft. Standalone is prima voor simpele games. Draadloos streamen van pc naar headset zoals bijna alleen de quest 2 kan is waarschijnlijk de toekomst. Draadloos sowieso veel betere ervaring dan bekabeld. Qua resolutie is de PS VR duidelijk gedateerd en kan die zich niet meten met de quest 2. Daarom komt er een PSVR 2 maar die lijkt wel weer gewoon bekabeld te zijn

0
test

@Jelster uhm, op de pc gaat het goed hoor, zelfs beter dan PSVR (wat zeker ook een geweldig VR platform is).

0

Aanbevolen voor jou