Farm Machines Championships 2014 - Niet zo mooi man | Gamer.nl

Farm Machines Championships 2014 - Niet zo mooi man | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Als doorgewinterde Farming Simulator-speler heb ik de nodige ervaring in de digitale landbouwwereld. Van het opbouwen van een bloeiende boerderij tot uit een Duitse online server worden getrapt omdat ik met een traktor keihard tegen een aanhanger vol met balen graan rijd; ik weet van wanten. In Farm Machines Championships 2014 is er veel meer geoorloofd, want in de game moet je laten zien dat jij de beste boer bent in elf verschillende categorieën: van het maaien van gras en het ophalen van balen graan tot een spannende nek-aan-nekrace van met traktors.

Piratenvlag

Je begint bij Farm Machines Championships 2014 met het aanschaffen van een traktor. In totaal zijn er daar zes van beschikbaar, die steeds duurder en beter worden. De traktors kun je op drie verschillende manieren tunen, en wel door de motor, versnellingsbak of remmen te verbeteren. Je hebt daarvoor verschillende opties, alleen de opties laten niet precies zien wát je precies verbetert. Zo drukte ik per ongeluk op één van de twee verschillende motor-upgrades - iets met sport en speed - en was ik pardoes enkele duizenden euro's lichter. Nog steeds heb ik geen idee wat ik precies heb veranderd. Alleen de traktor reed de volgende race iets sneller.

In totaal zijn er veertig wedstrijden die je moet winnen om de beste boer te worden. Je speelt elke categorie zo'n drie tot vier keer met een verschillende tracks, en voor elke gewonnen race ontvang je geld. Hoe meer races je wint, hoe meer geld je te besteden hebt voor je traktor. Daarnaast is het ook mogelijk om je traktor van een nieuw uiterlijk te voorzien. Je kunt door de verschillende visuele aanpa ingen bladeren, zoals een sponsor-design waardoor je sponsor de entreekosten voor wedstrijden betaalt, een cowboy-design of een piraten-design. Uiteindelijk had mijn traktor een kekke piratenvlag.

Formule 1-traktor

De verschillende wedstrijden van Farm Machines Championships 2014 zijn enorm simpel. Zo moet je grote uitgestrekte grasvelden maaien, heel precies het graan opvangen door rakelings naast een graanmachine te rijden of met een traktor inclusief lange aanhanger slalommen zonder de paaltjes te raken. Daarnaast ontbreken het omploegen van een veld, het planten van aardappelen en een ruig rondje racen tegen andere traktoren met aanhangers natuurlijk niet. Helaas worden alle minigames van Farm Machines Championships 2014 naast hun simpliciteit door nog een ding overschaduwd: de besturing van de traktor.

Farm Machines Championships 2014 speelt precies hetzelfde als een racegame op de Atari 2600. Je rijdt met de WASD-knoppen, hoeft geen versnellingen te gebruiken en kan met volle snelheid de meest scherpe bochten maken of taken uitvoeren. Ofwel: de game is gewoonweg een eitje. Als je begint met een grasveld maaien, kun je het gaspedaal vol intrappen om vervolgens als een Formule 1-racer rondjes over het veld racen zonder één keer te stoppen. Het resultaat? Binnen twee minuten heb je het grasveld helemaal kaal. Dat zijn snel euro's verdienen.

Hersencellen zijn foetsie

Door de simpliciteit van de minigames en de belabberde en gemakkelijke besturing heeft Farm Machines Championships 2014 de diepgang van een goudvis. Ook het redneck-gitaardeuntje dat constant op de achtergrond speelt heeft een hersendodende functie. Terwijl ik bij Farming Simulator 2013 of Agricultural Simulator 2012 écht word uitgedaagd, heb ik tijdens het paar uur spelen van Farm Machines Championships 2014 juist hersencellen verloren. En mi chien is dat juist wel het geheim van de game.

Ik heb me namelijk echt kapot gelachen. Om met een snelheid van 80 kilometer per uur mijn grasveld te maaien. Om de idiote races met traktors en flinke aanhangers die zonder enige moeite de scherpste haarspeldbochten in volle vaart kunnen nemen of het feit dat ik überhaupt in een traktor met een piratenvlag rijd. Farm Machines Championships 2014 is daarmee mi chien wel de slechtste game die ik ooit heb gespeeld, terwijl ik toch enorm heb genoten. Maar zou ik de game ooit aanraden? Nee, absoluut niet.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou