Epic Games onderneemt in Verenigd Koninkrijk juridische stappen tegen Apple en Google

Epic Games onderneemt in Verenigd Koninkrijk juridische stappen tegen Apple en Google

Epig Games heeft verdere juridische stappen ondernomen om de mobiele versie van Fortnite beschikbaar te maken in de App Store en Google Play Store in het Verenigd Koninkrijk.

De Fortnite-maker doet een beroep op het Competition Appeal Tribunal, een overheidsorgaan dat oordeelt over competitie tussen bedrijven. Volgens Epic Games hebben zowel Google als Apple hun 'dominante positie op de markt misbruikt' en deelgenomen aan 'anti-competitieve praktijken' in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

De aanklachten werden beide in december ingediend, maar zijn recent openbaar gemaakt. Specifiek vraagt Epic dat Fortnite weer beschikbaar wordt gesteld in beide digitale winkels, nadat ze de game werd verwijderd omdat Epic Games een update doorvoerde om geen commissie te hoeven betalen aan beide platformhouders.

Specifiek vraagt Epic of Apple toestaat dat de Epic Games Store gedownload kan worden op Apple-producten, naast Apple's eigen winkel. Ook vraagt Epic of het verplicht installeren van de Google Play Store op smartphones in het Verenigd Koninkrijk gestopt kan worden.

Het is nog onduidelijk wanneer het Competition Appeal Tribunal oordeelt over de aanklachten. De rechtszaak van Epic Games tegen Google en Apple beginnen in respectievelijk februari en mei.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Aan de ene kant hartstikke logisch, aan de andere kant, je tekent zelf een contract en regels zijn regels...

0

@HunterSeeker Apple en Google mogen de regels van de Store eenzijdig aanpassen dus dat klopt niet helemaal. Vooral Apple heeft er nogal een handje van vreemde regels toe te passen. Kijk naar het beleid rond de abonnementen van bv Spotify. Apple heeft Apple Music en hoeft geen 30% aan zichzelf af te dragen, Spotify wel en mag gebruikers er ook niet op wijzen dat het via de website ook kan. Dat is oneerlijke concurrentie. Dus als jij als ontwikkelaar een populaire app hebt waar je veel geld mee verdient in de AppStore en 30% afdraagt kan Apple ineens een concurrerende dienst beginnen en hoeft geen 30% af te dragen.

0

Als het Epic dit lukt dan gaat de hele mobiele markt op zijn kop. De PlayStore is het paard van Troje van Google, hiermee harkt Google bakken met data binnen, daarom is deze geïnstalleerd op alle telefoons met Android. Dat is contractueel vastgelegd met alle fabrikanten ten die Android willen gebruiken. Apple staat helemaal niets toe buiten de AppStore om, dit is namelijk een belangrijke cash cow voor Apple. Dus als Epic dit wint en Apple moet applicaties buiten de AppStore om toelaten gaat dat ze veel geld kosten.

0

Aanbevolen voor jou