De Sims 2: Studentenleven | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Sims 2 ligt nu ongeveer een half jaar in de winkels en zie daar: de eerste aanvulling staat alweer paraat. Het zal voor Electronic Arts geen makkelijke klus zijn geweest om een thema voor de aanvulling te kiezen. Alle intere ante onderwerpen waren immers met de zeven aanvullingen voor het eerste deel, al voorbij gekomen. Toch wist EA nog wat uit de hoge hoed te toveren: het studentenleven. Veel zuipen, weinig leren en verkeersborden stelen. Helaas heeft EA een ietwat andere voorstelling van het studentenleven; bikkelen zul je!

Het studentenleven van De Sims 2 is min of meer een lo taand gebeuren van het normale gezinsleven. Eenmaal je besluit naar de campus van de universiteit te trekken, laat je je gezinnetje voor wat het is. Je kunt enkel tieners naar de universiteit sturen, een avondcursus met een gepensioneerd opaatje behoort niet tot de opties. Heb je in je eigen gezinnetje momenteel geen tieners rondlopen of bespaar je ze liever de terreur van het studentenleven, dan kun je ook een nieuwe tiener aanmaken en daarmee de campus op trekken.

Nieuw in De Sims 2: Studentenleven is de mogelijkheid om mensen in een huis te laten trekken, dat reeds bewoond wordt. Een student woont immers niet alleen in een gigantische villa, maar met een aantal mede studenten in veel te kleine hokjes. Op de campus vind je diverse huizen waar je je intrek kunt maken. Bij sommige huizen draait het puur om de gezelligheid, maar er zijn ook huizen die verbonden zijn aan bepaalde studentenverenigingen, met alle gedragsregels en rare mensen van dien.

Eenmaal ingetrokken wordt het bikkelen. Het studentenleven in De Sims 2 draait erg om het studeren zelf, waardoor er voor het keten niet veel tijd meer over is. Je studie is opgedeeld in semesters van drie dagen gametijd en aan het eind van een semester moet je een bepaald aantal punten halen om verder te komen. Deze punten haal je door werkstukken te maken, research te doen, of naar colleges en examens te gaan. Is dit je teveel van het goede, dan kun je ook aanpappen met je profe or. Vooral wanneer het tot de daad komt, levert het behoorlijk wat studiepunten op.

Toch zijn de semesters erg krap, omdat je ook nog steeds je behoeftes moet onderhouden en de wensen van je Sims moet vervullen. Een mooie drol leggen is ook nog steeds een kwestie van tientallen minuten, waardoor je gegarandeerd tijd te kort komt. Je kunt één keer een semester niet halen, waarna je het jaar nog een keertje opnieuw moet doen. Haal je dan weer geen voldoende, dan mag je de universiteit vaarwel zeggen.

Met de drukke studie is er voor een fulltime baan geen plaats bij de studenten. In plaats daarvan kun je op diverse manieren bijbeunen, door bijvoorbeeld op te treden of in een cafetaria te werken. Het ellendige hierbij is dat je toe zult moeten kijken terwijl je Sim bezig is met werken, waarbij de fast-forward knop gelukkig wel weer goed van pas komt.

Zoals elke aanvulling voor De Sims 2, biedt Studentenleven weer een flinke lading objecten om je huis mee op te fleuren. Deze zijn niet alleen op de campus, maar ook in de woonwijk te gebruiken. Zo zijn er nu flink wat nieuwe muziekinstrumenten bij gekomen, zodat je als student een bandje kunt beginnen. Ook qua kleding is er het een en ander bij gekomen. Hetzelfde geldt trouwens voor de sociale interacties, die vooral vreemder zijn geworden. Zo kun je op eender welk moment een scheet laten in het gezicht van iemand anders, of je kleren uit trekken en in adamskostuum een rondje om je huis rennen.

De Sims 2: Studentenleven is een aardige aanvulling met een aantal leuke nieuwe elementen, maar we kunnen ons niet aan de indruk ontrekken dat men met de eerste aanvulling nog niet te veel nieuwe dingen toe wilde voegen. Er staan ons immers nog tig aanvullingen te wachten en er moet wel een reden zijn om die ook in huis te halen, is het niet? Ook is het jammer dat de aanvulling erg 'Amerikaans' is. De overeenkomst met het Nederlandse school- dan wel studentenleven is daardoor niet echt groot. Hierdoor zal de aanvulling voor veel spelers al snel aantrekkingskracht verliezen. Voor wie het studeren niet zo ziet zitten: in de herfst kun je je alweer opmaken voor De Sims 2: Nachtleven. Voor wie die tijd niet denkt te kunnen overbruggen met de kale versie van De Sims 2, is het Studentenleven een leuk zoethoudertje.

Gameplay 7,0Graphics: 8,5Geluid: 8,5Totaal: 7,6
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou