Corsair MP600 Pro LPX-ssd is speciaal voor PS5 ontwikkeld

Corsair MP600 Pro LPX-ssd is speciaal voor PS5 ontwikkeld

Hardware-fabrikant Corsair heeft de MP600 Pro LPX-ssd onthuld en gelanceerd. De PCIe 4.0-opslag werd speciaal voor de PlayStation 5 ontworpen.

De MP600 Pro LPX is een nieuwe variant van de eerder verschenen MP600 Pro van Corsair, welke een van de eerste high-end PCIe 4.0-ssd's vormde. De LPX-variant komt standaard met een aluminium hittespreider, die speciaal voor de PlayStation 5 ietwat afgeslankt werd. Qua lengte houdt de schijf de populaire M.2 2280-vorm aan.

Corsairs nieuwe ssd-schijf is te verkrijgen in 500 GB (100 dollar), 1 TB (170 dollar), 2 TB (340 dollar) en 4 TB (785 dollar) volumes. Ongeacht grootte belooft het opslagmedium een sequentiele leessnelheid à 7.100 MB/s en een sequentiele schrijfsnelheid van 6.800 MB/s. 

Productfoto van de Corsair MP600 Pro LPX-ssd.

Voor het uitbreiden van PlayStation 5-opslag wordt een minimale leessnelheid van 5.500 MB/s per seconde aangeraden en mag de NVMe-schijf niet dikker zijn dan circa 11,25 millimeter. De Corsair MP600 Pro LPX voldoet ruim aan de vereiste snelheid en past met 11 millimeter dikte precies in het extra opslagslot van de console. Daarnaast vormt 4 TB het absolute plafond voor uitbreidbare opslag in de PlayStation 5.

In de Benelux lijken vooralsnog alleen de 1 TB- en 2 TB-varianten van de MP600 Pro LPX-ssd verkrijgbaar bij selecte retailers. De vraagprijzen liggen vooralsnog wel iets hoger dan de voorgestelde adviestarieven vanuit Corsair — respectievelijk zijn dat ongeveer 200 euro en 380 euro.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Leuk. Ik ben benieuwd hoe snel ik zo'n SSD er in ga zetten als ik eenmaal een PS5 heb.

0
test

@whaha Zelf zou ik aanraden je ogen altijd op een kiertje te houden voor een leuke deal. Als je een keer een mooie Gen 4-ssd op de kop kan tikken voor een schappelijk tarief, komt zo'n schijfje uiteindelijk toch wel een keertje van pas.

0
test

@TomKauw Het probleem dan is dat ik niet weet hoe groot ik 'm wil hebben. Als ik een tijdje op mijn PS5 gespeeld ga hebben, weet ik dat beter. Toch bedankt voor je advies!

0

Aanbevolen voor jou