Analogue Pocket wint Red Dot Design Award

Analogue Pocket wint Red Dot Design Award

Analogue's Pocket-handheld heeft een Red Dot Design Award voor productontwerp gewonnen.

De Analogue Pocket is een van de Red Dot-winnaars van 2022, een groep producten die momenteel uit 119 uiteenlopende onderscheidingen bestaat. De retro-handheld van Analogue wordt vergezeld door producten als de nieuwe MacBook Pro, een rgb-lichttube van Philips Hue en Ray-Bans met camera's verrijkte Stories-zonnebril.

Volgens de Red Dot-jury staat de Analogue Pocket garant voor een "technisch verfijnde spelcompute". De draagbare spelmachine is overduidelijk geïnspireerd door eerdere ontwerpen van Nintendo's Game Boy, maar Red Dot claimt dat de Pocket de stijl "succesvol heeft vertaald naar een slanke en hedendaagse vorm".

De Pocket is door Analogue zelf geproduceerd en ontworpen, in samenwerking met industrieel designbureau Kenyon Weston. Het apparaatje werd al rond oktober 2019 officieel onthuld, maar moest wegens materiaaltekort en de covid-pandemie meerdere malen uitgesteld worden. Pas sinds 13 december 2021 wordt de Analogue Pocket verscheept, zij het nog altijd met flinke wachtlijsten en vertraagde levertijden. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou