Grand Theft Auto 5 is wereldwijd meer dan 180 miljoen keer verscheept

Grand Theft Auto 5 is wereldwijd meer dan 180 miljoen keer verscheept

De teller van Red Dead Redemption 2 staat op 53 miljoen

Wereldwijd zijn er in totaal meer dan 180 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto 5 aan winkels geleverd.

Dat heeft uitgever Take-Two Interactive bekendgemaakt tijdens het presenteren van de cijfers van diens afgelopen boekjaar. Vijf miljoen exemplaren zijn gedurende de eerste drie maanden van dit jaar verscheept.

Grand Theft Auto 5 kwam in 2013 uit op PlayStation 3 en Xbox 360, maar kwam daarna ook naar pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X en S. Met dit aantal is GTA5 de één na bestverkochte game ooit - alleen van Minecraft zijn meer exemplaren verkocht. In totaal zijn er meer dan 400 miljoen exemplaren van GTA-games verscheept.

Take-Two heeft ook bekendgemaakt dat er meer dan 53 miljoen exemplaren van Red Dead Redemption 2 zijn verscheept. Die game verscheen in 2018 op PlayStation 4 en Xbox One en een jaar later op pc.

Rockstar en Take-Two werken al geruime tijd aan Grand Theft Auto 6. Die game heeft nog geen officiële releasedatum, al liet Take-Two wel weten dat het van plan is om van april 2024 tot en met maart 2025 een aantal "baanbrekende games" uit te brengen.

Take-Two meldde overigens ook een behaalde omzet van 5,3 miljard dollar, een stijging van 53 procent. Ondanks de stijgende omzet werd er qua netto winst flink verlies geleden - voornamelijk gerelateerd aan overnames en de ontwikkeling van uitgestelde en geannuleerde games.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou