Wordt Xbox het nieuwe Sega? - Ron en Erik Podcast 493

Wordt Xbox het nieuwe Sega? - Ron en Erik Podcast 493

Xbox zou volgens geruchten niet populair zijn bij ontwikkelaars wegens tegenvallende verkoopcijfers. Staat Xbox hetzelfde lot te wachten als Sega? Verder: Spec Ops: The Line en Open Roads.

Luister via Apple Podcasts, Spotify, Deezer, Soundcloud, of als mp3. Vragen of onderwerpen voor de podcast? Kom langs in de Discord of mail Erik.

Watch on YouTube

Ron en Erik Podcast 493: Wordt Xbox het nieuwe Sega?

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik denk van wel. Winkeliers kopen al bijna geen Xbox consoles in want het kost ze meer geld om die in voorraad te houden. Hier in de EU doet Xbox nauwelijks tot niks aan marketing. Je geeft de mainstream geen push om een Xbox te kopen. De tegenvallende verkopen helpen ook niet mee om gamers enthousiast te maken . Xbox is van een redelijk concurrent best gauw afgezwakt, en het lijk alsof ze bij MS dit merk ook afbouwen en zich klaarmaken om alleen nog games te releasen. Ik verwacht dat ze iets gaan proberen op de handheld markt al zullen ze het daar heel lastig krijgen tegen de Steamdeck en de ROG Ally’s van deze wereld. Buurjongetje aan de overkant wilt iets fysieks hebben onder zijn tv en heeft niks aan de focus op Gamepass alleen. Ook MS ziet dat GP alleen niet rendabel is en games daarom ook naar andere platformen brengt. Deze hele push van afgelopen tijd komt overduidelijk van hogeraf. Als die geen verbeteringen zien, dan zal die stekker er op een gegeven moment worden uitgetrokken, of een afsplitsing wat MS management al wilden.

-2

Goh, wat een voorspelbare reactie. 😌 Ik hoop het niet met je mee, want het wordt er bij Sony niet beter op met nog minder concurrentie.

[Reactie gewijzigd door Bobbie op 1 april 2024 - 12:11]

-2

#Sonytoo natuurlijk. In plaats van toe te geven dat Xbox er zelf een potje van maakt, maar even Sony erbij betrekken. Het zal wel verzachtend werken. Over voorspelbare reacties gesproken hier op gamer…

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 1 april 2024 - 12:37]

-2

@Eeeries, hij bedoelt dat met minder concurrentie de consument echt niet beter af is. Als Sony als ‘enige’ de markt bepaalt omdat er geen concurrentie is (Nintendo is echt een geval apart) zal de prijs omhoog gaan. Dat is basic marketing, vraag en aanbod Dus misschien moet je zelf ietsje minder gevoelig reageren?

-2

Heeft niks met gevoelig reageren, want laat ik daar maar niet over beginnen. We hoeven niet iedere keer die laffe domme sneertjes hier te maken waar jij ook een handje van hebt. Ontopic: dat er concurrentie nodig is, is een feit maar het is niet alsof Xbox nou moeite doet om concurrentie te bieden. Je zegt ook niks nieuws wat dat betreft. Het is xbox die zijn eigen vijand is geworden. De enige die Xbox ten onder brengt of zal brengen is Xbox zelf. Consoles zullen ze vast gaan uitfaseren op langer termijn. Een handheld zie ik ze nog wel proberen maar ook dat zie ik als een lastige zaak tegen de steamdeck. Uiteindelijk verwacht ik ook niet anders dan dat ze een nieuwe Sega worden aka publisher.

-3

Ok Eeeries, veel plezier

[Reactie gewijzigd door op 1 april 2024 - 15:57]

-2

Jup je hebt je momentje weer gehad.

-3

Dan zou jammer zijn. Als diehard SEGA fan destijds overgestapt op Xbox omdat het (zeker op het begin) leek dat dat de spirituele opvolger was. Nog steeds enorm content met mn series X, dus van mij mogen ze lekker doorgaan. Ik heb weinig tot niets met de exclusieve games van Sony (Behalve de last of us, dat is echt een pareltje).

0

Aanbevolen voor jou