Sony, Microsoft, Nintendo: wie 'wint' 2023? - Ron en Erik Podcast 474

Sony, Microsoft, Nintendo: wie 'wint' 2023? - Ron en Erik Podcast 474

Op meerdere fronten was 2023 een verbazingwekkend gamejaar. We blikken terug op de pieken en dalen in gaming van het afgelopen jaar.

Luister via Apple Podcasts, Spotify, Deezer, Soundcloud, of als mp3. Vragen of onderwerpen voor de podcast? Kom langs in de Discord of mail Erik.

Watch on YouTube

Ron en Erik Podcast 474: Sony, Microsoft, Nintendo: wie 'wint' 2023?

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vind eigenlijk dat niemand wint, hooguit Nintendo omdat zij hun eigen koers blijven varen. Maar ook weer niet omdat de switch nu wel erg verouderd begint aan te voelen op grafisch vlak. Sony en micrsoft hebben alleen maar ruzie gemaakt en vooral heel veel geld uitgegeven aan overnames en rechtzaken, ten koste van het aanbod van nieuwe goede games. Op een handjevol prima games vind ik dat er nog veel te weinig toppers zijn uitgekomen op de nieuwste generatie consoles en nog geen enkele game waarbij ik het gevoel had van wow dit is echt next gen. Ik had er veel meer van verwacht dus ik hoop dat komende jaren beter gaan worden dan afgelopen jaren.

0
test

Er zijn een aantal aankondigingen en games voorbij gekomen dat ik wel echt het gevoel had dat het tijd werd voor mij om te upgraden. Alleen nadat alle hype voor deze games weer voorbij is gegaan, heb ik nog steeds niet het gevoel dat ik iets mis of die PS5 echt nodig heb. Zoals het er nu voor staat, gaat GTA VI de eerste worden die mij potentieel over gaat halen. Maar dat duurt nog even haha. Voor de rest ben ik verrassend content met mijn Steam deck als main

0
test

Denk dat er een reële case te maken valt voor de Steam Deck als de beste console van 2023.

3
test

Nagel op de kop! PS3/360 generatie = veel durf, veel nieuwe games en verder borduren op successen. PS4/ONE generatie = vooral verder borduren op successen en minder nieuwe games. PS5/XS generatie = reboots, remakes, remasters en doodse stilte (Sony) of teveel lawaai (Microsoft). Neem dit aub met een korrel zout. Beetje overdreven. Uiteraard zijn er uitschieters bij.

[Reactie gewijzigd door Don Carpaccio op 11 december 2023 - 10:29]

0
test

Ik had destijds een 360 en dat blijft toch de console (naast n64 vanwege Goldeneye) waar ik de beste herinneringen aan heb. Gears of war, dark souls, destiny, halo 4, forza...

0
test

Het lijkt mij duidelijk dat Nintendo heeft gewonnen. Of PC/Multiplatform. Als verreweg de meeste AAA GOTY awards naar Larian, Epic, Bandai Namco en Capcom zijn gegaan voor multiplatform titels, mag je dat wel stellen. Ter vergelijking/illustratie: In 2020 won Sony 9 á 11 awards, afhankelijk van het meetellen van FFVII Remake. The Last of Us Part 2 (7), Ghost of Tsushima (2) en eerder genoemde (2). In 2023 wonnen de drie multiplatform uitgevers samen 12* awards. Baldur's Gate 3 (6), Alan Wake 2 (3), Armored Core VI en Street Fighter 6 (1). * RE: Village VR is tot op heden exclusief voor PSVR 2.

0
test

Van de drie heeft Nintendo gewonnen. De pc deed niet mee. Thanks voor de toevoeging over RE: Village, maar die was eigenlijk al uit natuurlijk. Alsnog, die telt.

0

Aanbevolen voor jou