Xbox-spelers krijgen ban voor delen expliciete content uit Baldur's Gate 3

Xbox-spelers krijgen ban voor delen expliciete content uit Baldur's Gate 3

Larian Studios praat met Microsoft om een oplossing te vinden

Diverse spelers van de Xbox Series-versie van Baldur's Gate 3 hebben geen toegang meer tot hun Xbox-account doordat ze beelden hebben gecaptured uit de game waarin expliciete content voorkomt.

Baldur's Gate 3 bevat naakt- en seksscènes, en blijkbaar is diverse spelers die dit hebben gecaptured op Xbox toegang tot hun account ontzegd - waardoor men geen games die een internetconnectie vereisen meer kan spelen. Het lijkt er op dat Xbox automatisch bepaalde content als niet toegestaan ziet en spelers daarvoor afstraft.

Michael Douse, de director of publishing bij ontwikkelaar Larian Studios, laat weten op de hoogte te zijn van de situatie. "We praten met Microsoft en zoeken naar een oplossing. Irritant en niet cool."

Baldur's Gate 3 kwam afgelopen december voor Xbox Series uit nadat het spel eerder in dat jaar op pc en PlayStation 5 verscheen. De Xbox-versie heeft ook te lijden onder een savebug, waarbij de progressie van spelers verloren kan gaan door een fout in het systeem van de console. Larian deelde eind vorige week een tijdelijke workaround.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou