Xbox Series-versie en nieuwe uitbreiding van Final Fantasy 14 onthuld

Xbox Series-versie en nieuwe uitbreiding van Final Fantasy 14 onthuld

Mmo komt volgend jaar naar Xbox Series X en S

Final Fantasy 14 verschijnt in de lente van 2024 op Xbox Series X en S. Ook is de nieuwe uitbreiding Dawntrail aangekondigd.

Dat kondigden regisseur Naoki Yoshida en Xbox-topman Phil Spencer aan tijdens het FF14 Fan Festival en valt ook te lezen op Xbox Wire. De mmorpg Final Fantasy 14 is al sinds 2013 beschikbaar op PlayStation-consoles en pc maar komt in de lente van 2024 dus ook naar Xbox Series. Geboekte progressie in andere versies kan worden meegenomen en de game bevat cross-play. De game ondersteunt op Series X een 4k-resolutie.

In de loop van dit jaar verschijnt er een open bèta van de game op Xbox Series. Wanneer de game uitkomt, verschijnt ook de Expanded Free Trial-versie. Daarmee kan men gratis de game tot level 70 spelen. Deze Trial, die al op pc en PlayStation beschikbaar is, bevat ook de uitbreidingen Stormblood en Heavensward.

Square Enix liet in 2019 al weten dat Final Fantasy 14 naar Xbox One kwam, maar daar werd daarna niets meer over vernomen.

Verder werd de vijfde grote uitbreiding van Final Fantasy 14 aangekondigd, genaamd Dawntrail. De dlc is het begin van een nieuw verhaal binnen de mmo en speelt zich af op het nieuwe continent Tural. De mmo wordt met Dawntrail ook grafisch op de schop genomen, wat er voor zorgt dat de minimale systeemeisen van de pc-versie omhooggaan naar Intel Core i7-6700 en een Nvidia GeForce GTX 970 of AMD Radeon RX 480. De uitbreiding moet in de zomer van 2024 uitkomen.

Watch on YouTube
View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vind de aankondiging van samenwerking voor toekomstige games stuk interessanter klinken misschien dat ff7 remakes dan toch nog naar xbox komt in toekomst. Zelf geen ff fan maar vond 7 remake toch wel echt een hele goeie game en me heel erg mee vemaakt op ps4 en ps5

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 29 juli 2023 - 10:28]

1
test

alweer een nieuwe

0

Aanbevolen voor jou