Xbox Series S is de console van het jaar

Xbox Series S is de console van het jaar

Ik weet niet wanneer het precies gebeurd is, maar de Series S is uitgegroeid tot mijn favoriete console. Ik heb weliswaar ook een PlayStation 5, maar die fungeert na het uitspelen van Demon’s Souls vooral als Overwatch-machine. Op de Switch heb ik überhaupt nauwelijks gespeeld, zoveel vertelt het verder summiere jaaroverzicht van Nintendo me nog net. Tussen die hybride console en al dat next-gen geweld is die compacte console van Microsoft mijn go to-gameapparaat geworden.

Wat graafwerk door mijn mailbox leert me dat ik de Xbox Series S op 1 januari van dit jaar besteld heb. Het was een aankoop die ik slechts tegenover mijzelf en anderen kon verantwoorden door creatief met cijfers om te gaan. De console zelf kostte destijds 299 euro, en met een handig 'trucje' kon ik er voor de prijs van drie jaarabonnementen Xbox Live Gold meteen 36 maanden Game Pass bij nemen.

Voor pakweg 450 euro zat ik dus tot 1 januari 2024 gebakken. Als ik nou in die tijd alleen de spellen speelde die op Microsofts gamedienst beschikbaar kwamen,  was ik praktisch gratis aan het gamen. Sterker nog, eigenlijk zou ik gewoon dik geld gaan besparen op deze manier. Dat is nog eens een mooi voornemen om het jaar mee te beginnen.

"Geëxplodeerd" aanzicht van de Xbox Series S-console.

Game changer 

In de praktijk liep het natuurlijk anders. Ik kocht nog steeds games op de Switch, waarvan ik dan nog op de dag van aankoop hoorde dat ze ook gewoon op Game Pass stonden. En ik bleef stug titels voor de PlayStation 5 aanschaffen, want hè, anders had ik die ook maar voor niets gekocht. Toch vond er de afgelopen twaalf maanden een duidelijke verschuiving plaats. De eShop en PlayStation Store bezocht ik nauwelijks meer. In plaats daarvan scrolde ik periodiek door het nieuwe aanbod van Game Pass.

Ook veranderde de manier waarop ik tegen de dienst van Microsoft aankeek. Toen ik het abonnement net had genomen, raakte ik nogal overweldigd door het enorme aanbod. Ik voelde me toen bijna verplicht om alle toptitels die ik nog niet had gespeeld tegelijkertijd te proberen, met als gevolg dat ik geen van deze games genoeg tijd en aandacht gaf. Inmiddels installeer ik mondjesmaat wat spellen die me wel leuk lijken, en meestal weet op zijn minst een ervan wel te beklijven. 

Xbox Game Pass

Bevrijd van mijn backlog

Zo heb ik afgelopen jaar toch best wat gespeeld wat anders voorgoed op de virtuele backlog had blijven staan. Ik noem een Narita Boy, Curse of the Dead Gods, The Artful Escape, Sable, Exo One, The Medium en op de valreep The Gunk en Firewatch, nog zo’n topper die ik gewoonweg heb gemist, maar dankzij Game Pass alsnog een kans ga geven tijdens deze donkere dagen. Ik heb lang niet alles van die lijst daadwerkelijk uitgespeeld, maar ik kan ze in ieder geval afstrepen van dat zeurende lijstje in mijn hoofd. De zeer beperkte schijfruimte van de Series S helpt me daarbij, want ik kan het me niet permitteren om alles maar geïnstalleerd te laten staan. Uit het oog, uit het hart.

Het aanbod van Game Pass is daarnaast dusdanig divers en interessant dat het mijn altijd aanwezige drang om ‘up-to-date’ te blijven op het gebied van games weet te temmen. Ik heb nog nooit zo weinig games gekocht als dit jaar, maar ik heb er meer dan ooit gespeeld. De Series S en Game Pass zorgen er samen voor dat ik net genoeg financieel invested ben om de brede selectie titels een eerlijke kans te gunnen, zonder dat ik daarvoor een tweede hypotheek moet afsluiten. 

Ik heb nog nooit zo weinig games gekocht als dit jaar, maar ik heb er meer dan ooit gespeeld.

-

Firewatch

Next-when?

In een jaar dat de next-gen consoles nooit op voorraad waren en spellen daardoor nog nauwelijks hun grafische potentie hebben benut, bleek de Series S de perfecte spelcomputer om te ontdekken hoeveel leuks er alsnog op maandelijkse basis uitkomt. Ook al is het op die console dan misschien niet zo mooi als op de Series X of PlayStation 5. Het gaat sowieso nog wel een tijdje duren voordat de game-industrie volledig next-gen gaat. Tot die tijd is de Series S vrij letterlijk de beste console die je kunt kopen. Die andere twee zijn immers niet verkrijgbaar. En geef toe: de Series S is ook gewoon de mooiste van de drie.  

Elke zaterdag verschijnt er een column op Gamer.nl die (meestal) ingaat op actuele gebeurtenissen. Lees ook:

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit lijkt meer op een advertentie voor MediaMarkt hehe. Iedereen koopt toch liever een Series X met een beetje moeite is die best makkelijk te krijgen.

0
test

@TommyVercetti dat dacht ik ook, maar nu ik de series s heb een tijdje twijfel ik heel erg waarom zou ik 500 uitgeven straks voor X. De graphics en snelheid is perfect genoeg en 60/80 euro voor spel uitgeven is verleden tijd met gamepass. Ben zelf ooit overgestapt om te proberen van PlayStation. En heb de PS eigenlijk nooit meer gemist sindsdien op de paar exclusives na die wel erg vet eruit zagen. Maar series S is betaalbaar doet wat het beloofd en is voor veel mensen genoeg. Slimme zet van Microsoft.

0
test

Ik heb de nare gewoonte dat ik altijd op de beste hardware moet gamen. Ik trek het niet als ik weet dat het er beter/sneller uit kan zien. Zodra er een 'pro' versie van een console uitkomt moet ik die ook meteen hebben. Dat is ook de reden dat ik gestopt ben met gamen op de PC, ik kan er niet tegen als ik niet op de beste settings kan gamen. Een enorme tekortkoming aan mijn kant, I know. Verwend ook, ik weet het. Ik zou het dus niet trekken om op de Series S te gamen wetende dat het er op de Series X beter uitziet. Dat gezegd hebbende is de Series S een prachtig apparaat, alleen dus helaas niet voor mij.

0

@The_Stifmeister ik heb dus hetzelfde, maar nu het zolang duurt voor die console verkrijgbaar zijn is het wel verleidelijk om een Series S te kopen.

0
test

@Ziminar Als ik geen series X had gehad dan had ik for the time being inderdaad wel een Series S gekocht...om 'm meteen weer te verkopen als ik de X te pakken zou krijgen :D

0

@Ziminar de Series X is best wel aardig te verkrijgen momenteel. Van de week stond er een pallet vol in onder andere MediaMarkt Rotterdam en Eindhoven. Kijk maar eens op Pepper.

0

Aanbevolen voor jou