Update: Xbox overwoog ook FromSoftware en Square Enix voor overname

Update: Xbox overwoog ook FromSoftware en Square Enix voor overname

Lijst met namen van zo'n honderd bedrijven gepubliceerd

Een uitgebreide lijst van ontwikkelaars en uitgevers die door Microsoft intern geopperd werden voor mogelijke overname is gepubliceerd.

De lijst, die uit april 2021 stamt en tijdens de rechtszaak tussen de Federal Trade Commission en Microsoft publiekelijk werd gedeeld, bevat zo'n honderd ontwikkelaars die het bedrijf in de gaten hield om te bepalen of ze geschikt waren voor overname.

Op de lijst staan bijvoorbeeld FromSoftware (Elden Ring, Dark Souls), CD Projekt Red (The Witcher, Cyberpunk 2077), Bloober Team (Layers of Fear, Silent Hill 2-remake), Playtonic Games (de Yooka-Laylee-spellen), Hello Games (No Man's Sky), Harmonix (Rock Band, Dance Central), MercurySteam (Metroid Dread), en Housemarque (Returnal, inmiddels onderdeel van PlayStation Studios).

De lijst is uiteindelijk ingekort naar zeventien bedrijven. Gisteren bleek al welke bedrijven op die specifiekere lijst stonden - bijvoorbeeld Sega, Bungie en IO Interactive.

Update: Inmiddels blijkt dat ook Square Enix een van de bedrijven was waar Microsoft interesse in had. VGC schrijft dat Microsoft onder de projectnaam 'Project Phoenix' overwoog Square Enix - inclusief diens westerse studio's voordat die werden overgenomen door Embracer Group - op te kopen. Dit vooral om in de Japanse markt voet aan de grond te krijgen, aangezien Square Enix eigenaar is van franchises als Final Fantasy en Dragon Quest. Ook een portfolio aan mobiele games van Square Enix trok de interesse van Microsoft. Uiteindelijk ging de overname niet door, al wordt niet gespecificeerd waarom niet.

De rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission wordt gehouden omdat de FTC de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft wil tegenhouden. Als onderdeel van de rechtszaak komen er de laatste dagen allerlei interessante feiten boven tafel.

Zo heeft Microsoft laten weten dat het verwacht dat de volgende consolegeneratie in 2028 begint, dat The Elder Scrolls 6 op zijn vroegst ook pas dat jaar uitkomt, dat Microsoft vindt dat ze de console-oorlog hebben verloren, dat Call of Duty echt op PlayStation-consoles moet blijven uitkomen en dat de Indiana Jones-game van Bethesda en Machine Games alleen op Xbox en pc verschijnt. Maar ook andere bedrijven laten van zich horen tijdens de rechtszaak. Eerder vandaag gaf PlayStation-baas Jim Ryan al aan dat volgens hem alle uitgevers een hekel hebben aan Game Pass. Ryan denkt ook dat cloudgaming een belangrijk onderdeel van de game-industrie wordt tussen 2025 en 2035.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Misschien moet Microsoft maar alle studios opkopen, inclusief Sony en alle overheidsinstanties die het kunnen voorkomen. Maakt t allemaal een stuk gemakkelijker

0
test

Kon er wel om lachen, maar ze kopen natuurlijk niet alles wat ze voor oog hebben. Doe jij toch ook niet als je iets zoekt op marktplaats meerdere opties voor als iets afvalt of niet door gaat.

-3

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Hey ze zouden zoveel mogelijk willen kopen, dat ontken ik niet, maar ook hun weten dat dat niet mogelijk is, al hebben ze wel het kapitaal om alles echt te kunnen kopen als het te koop is zeg maar. Maar zoals je weet ik ben voorstander voor abk maar na abk is voor mij ook klaar hoor geen uitgevers meer, misschien zo iets als moon studio die ori maakte maar geen uitgevers meer. Sony mag van mij als ze kunnen en willen nog een square kopen of zo en Nintendo ook maar voor xbox is kwa uitgevers nu klaar. Gaat abk niet door zie ik zowel Sony als micro geen uitgever meer kopen want zal voor beide heel lastig worden.

-2

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Klopt maar tijdje terug al bekend toen zei bobby dat sony niet reageerde op hem. Wat wel interessant is dat bobby zei tegen Jim dat als deal door gaat dat bobby nog de baas blijft bij abk en dat ie er persoonlijk voor zorgt dat sony cod kreeg. Waar iedereen hoopte dat ie weg zou gaan ziet er naar uit dat niet snel zal gebeuren.

0
test

@vanduul Sony heeft document gelekt van zich zelf hoe en wat hun games kosten om te maken en hoeveel mensen er aan werkten en zo. Het document moest reacted zijn maar was per ongeluk niet dus. Ook staat er bij wat ze aan cod verdienen en hoeveel spelers het vast dagelijks hele jaar spelen. https://www.theverge.com/2023/6/28/23777298/sony-ftc-microsoft-confidential-documents-marker-pen-scanner-oops

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 28 juni 2023 - 19:30]

0

Als alles wat je op marktplaats koopt je genoeg geld kan verdienen zonder al te veel aandacht/moeite om voor de opkoop kosten te betalen en dan nog eens een grote smak geld? Dan zou ik dat zeker doen. Dan zou ik kopen wat ik kan, wachten op meer geld en dan nog meer opkopen, rinse and repeat

0
test

@tad en toch doet micro dat niet, ze wouden zynga kopen en waren in onderhandeling en hebben afgehaakt toen abk op tafel kwam.

0
test

Er wordt geen beleid gevoerd en Microsoft lijkt zijn martkaandeel op te willen kopen. Deal moet gewoon niet gebeuren. Klaar.

1

Aanbevolen voor jou