'Xbox-exclusive Quantum Break verdwijnt van Game Pass'

'Xbox-exclusive Quantum Break verdwijnt van Game Pass'

Binnenkort niet meer beschikbaar

De Xbox-exclusieve game Quantum Break van ontwikkelaar Remedy Entertainment zou binnenkort van Microsofts abonnementsdienst Game Pass verdwijnen.

De titel is te zien in de sectie 'Binnenkort niet meer beschikbaar' in de app van Game Pass. Dat is opmerkelijk, omdat de game werd uitgegeven door Xbox Game Studios. Spellen die door Microsoft zelf zijn uitgegeven, verdwijnen doorgaans niet van de dienst.

De reden achter de verdwijning is niet duidelijk. Remedy liet jaren geleden weten dat Microsoft de eigenaar is van het IP van Quantum Break en besloot om geen vervolg van de game te laten maken. De studio maakte in een interview uit 2018 al duidelijk dat het zeer teleurgesteld was dat het geen vervolg kon maken en daarvan geleerd had om de IP-rechten voortaan in eigen handen te houden. De studio maakte daarna de veelgeprezen game Control.

Quantum Break is een actievolle shooter uit 2016, die stukken gameplay combineert met afleveringen van een tv-serie. Begin dit jaar liet hoofdrolspeler Shawn Ashmore nog weten dat hij graag een vervolg op de game zou willen maken.

Harry Hol gaf de game destijds een 6,5 op Gamer.nl: "Onder alle grafische pracht en indrukwekkende vormgeving is Quantum Break niets meer dan een aardige cover-shooter met superkrachten. De ‘tv-serie’ is miserabel slecht geschreven en wordt enkel drijvende gehouden door de fantastische acteurs."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat zou inderdaad een vreemde zet zijn waar ik de reden wel van wil weten. Het blijft een van de tofste games die ik heb gespeeld.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou