Xbox draait recordkwartaal, maar hardwareverkoop is gedaald

Xbox draait recordkwartaal, maar hardwareverkoop is gedaald

Starfield levert veel nieuwe Game Pass-abonnees op

De Xbox-divisie an Microsoft heeft in het eerste fiscale kwartaal, dat liep van 1 juli tot en met 30 september, een recordkwartaal gedraaid op het gebied van omzet.

Volgens het bedrijf heeft diens gamedivisie in het afgelopen kwartaal meer dan 3,9 miljard aan omzet gedraaid. Nooit eerder draaide Microsoft zoveel omzet qua games in een kwartaal waarin de feestdagen niet vallen.

De groei wordt voornamelijk toegewijd aan first-party content en Xbox Game Pass. In dit kwartaal kwam bijvoorbeeld de game Starfield uit. De game was in september het bestverkochte spel in de Verenigde Staten. Volgens CEO Satya Nadella zijn er nooit zoveel Game Pass-abonnees bijgekomen als op de dag dat Starfield verscheen.

Daarbij is de omzet die gegenereerd wordt door content en services met 13 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar - vooral te wijten aan de groei van Xbox Game Pass. De omzet op het gebied van hardware is echter met 7 procent gedaald - er zijn dus minder consoles verkocht dan voorheen, zeker met het feit dat de consumentenprijs van de Series X is gestegen in het achterhoofd. Precieze verkoopcijfers zijn niet bekendgemaakt.

View post on X
View post on X
Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Precies wat ze wilde toch? 13% stijging in omzet is niet flauw zeg.

1

Ok, dus een game als Starfield is niet alleen het best verkochte spel in Amerika, maar levert ook nog eens heel veel game pass abo's op. Ik neem dat ze bij Microsoft nu eindelijk door hebben dat exclusives gewoon belangrijk zijn en ze dus echt moeten gaan inzetten op first party content zoals de concurrentie dat ook doet. Vraag me dan toch af waar al die mensen die beweerden dat Starfield een flop was hun informatie vandaan haalden. Het ontwikkelen van nieuwe hardware is ook gewoon erg duur en ze maken vaak verlies op de verkoop van de consoles dus inzetten op services en abo's is dus blijkbaar een goeie manier waarop je uiteindelijk die console niet meer nodig hebt. Als alles via streaming werkt straks, het gaat toch een keer gebeuren alleen wellicht op lange termijn, hoeven ze geen console meer te ontwikkelen.

[Reactie gewijzigd door op 25 oktober 2023 - 07:48]

0

Hoeveel stuks verkocht dan??? Leuk hoor paar abonneetjes die na een maand weer weg zijn.

-3

Nou TroonieLoonie, zoals je misschien wel weet is het bedrijven en de aandeelhouders onderaan de streep vooral te doen om de winst die uiteindelijk gedraaid is. Dus of dat nou bereikt wordt door daadwerkelijke verkopen van de game of doordat mensen een abo nemen is voor hun niet belangrijk. Zolang het maar geld oplevert. Daarom is het zaak, zoals ik ook al in mijn eerste reactie aangeef, dat Microsoft blijft inzetten op first party exclusives zodat mensen die abo's aanhouden. En die paar abo's zijn er blijkbaar meer dan een paar, sterker nog het wordt aangeduid als de grootste stijging in abonnementen. En blijkbaar was het de best verkochte game in september in de VS, maar goed je hoeft mij niet te geloven: https://www.neowin.net/news/circana-starfield-was-the-best-selling-video-game-in-the-us-in-september-2023/ En dat terwijl de game dus ook op game pass staat. Misschien kun je vanaf nu proberen een volwassen reactie te schrijven? https://www.goodtherapy.org/blog/dear-gt/why-do-i-troll-people-on-the-internet-how-can-i-stop

[Reactie gewijzigd door op 25 oktober 2023 - 08:30]

1

Mark: ja leuk beste verkochte game van september maar zie geen cijfers. Als je niet kunt winnen van vechtgames en fifa dan sowieso is het niks. mooi verhaaltje over aandelen maar als je volgende maand weer-5 abbonees hebt dan ben je ook niks opgeschoten.

[Reactie gewijzigd door Troonieloonie op 25 oktober 2023 - 08:37]

-1

Och och TrannyLanny, wat ben je toch kortzichtig. Die cijfertjes kun je zelf opzoeken zou ik zeggen, je hebt vingertjes waarmee toetsjes in kunt drukken, zoek het op en zoek het uit zou ik zeggen. Daarbij snap je misschien wel, maar ik word me er steeds meer van bewust dat dat zomaar niet het geval kan zijn, dat er een belangrijk verschil is tussen de games die jij noemt en Starfield. Zowel Mortal Kombat als Fifa (maar dan anders) komen namelijk op alle platforms uit en Starfield. En daarbij stond Starfield ook nog eens day one op game pass en ondanks dat verkocht de game in september in de VS nog steeds beter dan MK1 en Fifa. De groeten TrannyLanny

0
test

De enige flop is wanneer je een game niet leuk vindt. Ik snap niet goed dat het aantal verkochte spellen voor voor- en tegenstanders zo belangrijk moet zijn. Ik hoop dat streaming een optie blijft en niks zal vervangen.

1

Aanbevolen voor jou