Xbox brengt bezoek aan Blizzard na overname

Xbox brengt bezoek aan Blizzard na overname

Phil Spencer wil het vertrouwen van Blizzard-werknemers winnen

Er zijn foto's online verschenen van een bezoek van de Xbox-divisie aan Blizzard.

Microsoft gaf begin vorig jaar aan ongeveer 68,7 miljard dollar te willen betalen voor de overname van Activision Blizzard. Na uitvoerige analyses van wereldwijde waakhonden kon de overname eerder deze maand uiteindelijk doorgaan.

Om de overname te beklinken en de werknemers van bedrijven met elkaar kennis te laten maken, brachten de topmensen van Xbox onlangs een bezoek aan het hoofdkantoor van Blizzard in Irvine, Californië. Foto's van het bezoek zijn online verschenen, waarop onder andere Xbox-baas Phil Spencer is te zien.

Volgens Windows Central sprak Spencer de werknemers van beide bedrijven toe. Hij zou hebben gezegd dat Microsoft "geen antwoorden heeft" en in plaats daarvan naar de wensen van Blizzard-werknemers wil luisteren. "Spencer wil dat Microsoft een bron van vertrouwen is voor Blizzard, en wil dat het bedrijf diens visies en dromen waar kan maken", zo schrijft de website. Daarbij zou hij Blizzard de "Pixar van de game-industrie" hebben genoemd.

Hieronder zijn enkele social media-posts te zien van het evenement, gemaakt door Blizzard-directeur Mike Ybarra en Activision Blizzard-CCO Lulu Cheng Meservey.

Meer weten over de Activision Blizzard-overname en wat dit betekent voor gamers en de industrie? Lees dit uitgebreide artikel.

View post on X
View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Pixar van de game-industrie". Ok, wat betekent dat

0
test

Pixar maakte goede animatiefilms. En toen kocht Disney het bedrijf. Sindsdien is er veel van de eigenzinnigheid verloren en daardoor werden de films meestal minder interessant. Blizzard maakte goede games. En toen werd het samengevoegd met activision. Dat was al een klap voor de creativiteit van blizzard. En nu worden ze opgekocht door Microsoft. Ben benieuwd hoe dat afloopt.

0

Microsoft zal wel de tijd, ruimte en vooral belangrijk vrijheid gunnen aan blizzard om weer de games te maken waarmee ze bekend staan. Waarom zou je anders zoveel geld investeren?

0
test

Kwam niet door dat Disney het kocht, maar de studio hoofd ofzo kwam in opspraak door metoo en werd ontslagen. Sinds hij weg is pixar niks meer.

0
test

Ben ook benieuwd, maar ook sceptisch door die vergelijking met Pixar. Pixar is ontstaan bij LucasArts, groot gemaakt door o.a. Steve Jobs en wanneer het meer dan succesvol was, opgeslokt door Disney. Ik zie Microsoft dus eerder als Disney in dit verhaal. Ze kopen de studio’s op met de grote kleppers. De giganten. De publiekslievelingen. Ik ben benieuwd of ze voor een kwaliteitsinjectie kunnen zorgen. Geld is niet genoeg. Ik hoop echt dat het de goede kant opgaat en dat we bespaard blijven van misbaksels.

-1

Aanbevolen voor jou