Weta Workshop en Take-Two werken samen aan Middle-earth-game

Weta Workshop en Take-Two werken samen aan Middle-earth-game

Weta Workshop en Take-Two Interactive hebben een game in ontwikkeling gebaseerd op J.R.R. Tolkiens Middle-earth-universum.

Dat hebben de bedrijven via een persbericht en social media aangekondigd. Het spel wordt ontwikkeld door Weta Workshop, het Nieuw-Zeelandse bedrijf achter de special effects in de The Lord of the Ring-films en series en The Hobbit-films. Het bedrijf richtte in 2014 een eigen gamestudio op.

Private Division, een uitgeverslabel van Take-Two, geeft het spel uit. Eerder werden er via het label games als The Outer Worlds en OlliOlli World uitgebracht. Details over de Middle-earth-game zelf zijn er nog niet. Wel is duidelijk dat de ontwikkeling nog in een vroeg stadium is en dat het spel ergens in fiscaal jaar 2024 uit moet komen.

Het betreft niet de enige game gebaseerd op de verhalen van Tolkien die in ontwikkeling is. Daedalic Entertainment werkt namelijk al geruime tijd aan The Lord of the Rings: Gollum. Die game zou eerst op 1 september uitkomen, maar is inmiddels met "een paar maanden" uitgesteld, al is een nieuwe releasedatum niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Fatsoenlijke RTS weer? Die BFME remake duurt me te lang!

0

Aanbevolen voor jou