Vijfde De Sims-game 'Project Rene' in ontwikkeling

Vijfde De Sims-game 'Project Rene' in ontwikkeling

Electronic Arts heeft aangekondigd aan een nieuwe De Sims-game te werken, met de codenaam Project Rene.

Gisteren werd een presentatie rondom de populaire franchise gehouden die hieronder in zijn geheel te bekijken is. Aan het einde van de presentatie werd melding gemaakt van Project Rene.

"We bouwen een next-generation Sims-game dat tegelijk als creatief platform dient", aldus vicepresident van de franchise Lyndsay Pearson. "We vinden De Sims die jullie kennen en waar jullie van houden opnieuw uit met nieuwe manieren om te spelen. Dit is de toekomst van De Sims, gebouwd op de fundering van de charmante Sims, krachtige gereedschappen en betekenisvolle verhalen."

Uniek aan de game wordt dat spelers zowel alleen als met anderen kunnen samenwerken. Daarbij kunnen niet alleen patronen en kleuren van objecten zoals meubels aangepast worden, maar zelfs de vorm van objecten. Verder legt EA de nadruk op het feit dat dezelfde ervaring op alle beschikbare platforms aangeboden moet worden, inclusief mobiel.

EA gaat "de komende jaren" updates geven over de ontwikkeling van de game. Na verloop van tijd moet Project Rene - dat ondanks de naam min of meer De Sims 5 is - via early access beschikbaar komen voor een kleine groep spelers.

De Sims 4 is sinds gisteren, zoals eerder al bekend werd gemaakt, free-to-play op pc en consoles. Het gaat daarbij om de basisversie van de game - uitbreidingen moeten wel nog gekocht worden. EA blijft De Sims 4 ondersteunen. In 2023 moeten sowieso twee nieuwe uitbreidingen verschijnen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat ook leuk zou zijn is wanneer je huis af is, dat je die in VR kan bezoeken! Dan zou ik em zeker kopen. Kei handig als je bv je eigen huis of kamer wilt nabouwen en ideeen op wilt doen om het te herinrichten :)

0
test

@-JK- Ik vind dit helemaal geen gek idee, dat dit spel in VR gespeeld zou kunnen worden. Zou wel leuk zijn.

0

Meteen De Sims 4 even gedownload op m'n Xbox!

0

Aanbevolen voor jou