Unreal Engine 5 nu officieel beschikbaar en uitgebreid getoond

Unreal Engine 5 nu officieel beschikbaar en uitgebreid getoond

Unreal Engine 5 is gisteren officieel uitgekomen. In een 'The State of Unreal'-presentatie werd de nieuwe engine uitgebreid getoond.

Daarnaast is er een blogpost uitgekomen waarin Epic Games meer details geeft over de engine. Zo zijn er allerlei verbeteringen ten opzichte van voorganger Unreal Engine 4. Denk aan Nanite, waarmee ontwikkelaars relatief gemakkelijk veel geometrische details aan games kunnen toevoegen, en Lumen voor realistische verlichting. World Partition zorgt er voor dat een grote, open spelwereld tijdelijk opgedeeld kan worden, wat de ontwikkeling moet versoepelen.

Gedurende de presentatie werden nieuwe beelden van de engine getoond, zoals twee projecten genaamd Lyra Starter Game en City Sample. Laatstgenoemde is gebaseerd op de The Matrix Awakens-demo die eerder al uitkwam. De complete presentatie is hieronder te zien.

Vorig jaar kwam er al een early access-versie uit van Unreal Engine 5 waar ontwikkelaars mee aan de slag konden, maar nu kan iedereen de volledige versie van de engine afnemen. Verder draait Fortnite al deels op Unreal Engine 5 en is dus de eerder genoemde The Matrix Awakens-demo uitgekomen. Meerdere ontwikkelaars hebben al bekendgemaakt aan games te werken die op Unreal Engine 5 draaien. Denk aan spellen als de nieuwe The Witcher-game, Senua's Saga: Hellblade 2 en een gisteren aangekondigde nieuwe Tomb Raider-game. Ook van Gears-ontwikkelaar The Coalition was bekend dat ze met Unreal Engine 5 werken - het bedrijf publiceerde gisteren een nieuwe demo.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Van origine ben ik Unity dev, maar vanmorgen toch maar even UE5 gedownload om eens een kijkje te nemen!

0
test

Ik vind het er allemaal super nice uitzien.. echter ben ik wel beetje bezorgd naar de kracht die nodig is om al deze pracht en praal op je beeldscherm te laten knallen. We zijn als console gamers eindelijk beetje aan het wennen om games op 60 fps te spelen.. Maar nu al zijn er grafische standjes die weer terugvallen op een 30 fps. Nu weet ik ook; de techniek staat niet stil, allicht kunnen ze met minder kracht meer laten zien; we shall see..

0
test

@kleinekoosjer Ze zeggen dat deze nieuwe engine meer kan met in verhouding minder reken kracht. Dus hopelijk dat Epic dat ook echt heeft. Als ze deze engine zo kunnen ontwikkelen dat er veel meer kan maar minder kracht kost dan hebben ze goud in handen. Ik ben alleen bang dat we de eerste games moeten afwachten die hier groot gebruik van maakt om te zien hoe het werkelijk wordt. Want inderdaad ik ben met mijn series x ook net gewend aan 60fps met mooie beelden. Zou jammer zijn als dat omlaag gaat. Op pc hebben ze daar minder last van denk ik aangezien met zelf kan updaten. Ben ook heel benieuwd naar de console games met UE5

0

Aanbevolen voor jou