Uitstel van Starfield was 'rampsituatie' volgens Phil Spencer

Uitstel van Starfield was 'rampsituatie' volgens Phil Spencer

Xbox-topman geeft intern toe dat Microsoft beter moet worden in plannen van gamereleases

Xbox-hoofd Phil Spencer noemde het eerdere uitstel van Starfield in interne communicatie een "rampsituatie".

Dat blijkt uit een e-mail die Spencer naar Matt Booty, Sarah Bond en andere Microsoft-topmensen stuurde in mei 2022 (via Euroagamer) Starfield zou pas in 2023 uitkomen - wat toen nog niet publiekelijk bekend was gemaakt - en er was een tekort aan grote first party-releases op Xbox en Game Pass. Ook de release van Stalker 2 liet op zich wachten in verband met de situatie in Oekraïne, het thuisland van de ontwikkelaar van de game.

"We blijven praten over een grote AAA-release elk kwartaal (op Game Pass) en het voelt alsof we mogelijk een gat van bijna zestien maanden zonder grote exclusieve release hebben. Dit is een rampsituatie voor ons, gezien de investeringen die we hebben gemaakt in verschillende studio's en ons contentfonds voor Game Pass."

Spencer meldde daarnaast: "Ik denk dat we veel beter moeten worden in het plannen van onze games en eerlijker moeten zijn over (release)data. We hebben in 2021 de lat hoog gelegd op het gebied van kwaliteit en verspreiden van content, en dat was geweldig om te zien. Maar dat wordt gevolgd door 2022, een jaar zonder grote exclusieve games. Deze fout in onze planning kunnen we ons niet veroorloven." 2022 staat dan ook bekend als een relatief rustig jaar qua exclusieve Xbox-releases.

Starfield is inmiddels overig wel uitgekomen voor Xbox Series X en S en pc. Lars Cornelis gaf een 9 aan de game: "'Skyrim in space' doet Starfield tekort, maar is tegelijkertijd de perfecte omschrijving van dit totaalpakket. Starfield is zo groot, divers en gedetailleerd dat het moeilijk is jezelf niet in deze wereld te verliezen. Niet alles is perfect, maar de minpunten worden volledig overvleugeld door de pluspunten. Kortom, een typische Bethesda-game. Maar dan in de ruimte."

De uitgelekte e-mail die hierboven wordt behandeld maakt onderdeel uit van uitgelekte informatie van de eerder dit jaar gehouden rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission. Daaruit blijkt ook dat er volgend jaar nieuwe modellen van Xbox Series X en S verschijnen, dat Bethesda aan remasters van Fallout 3 en The Elder Scrolls 4: Oblivion werkt en dat Xbox-hoofd Phil Spencer in 2020 de wens uit om Nintendo over te nemen uitsprak.

Phil Spencer
Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zitten wel veel koeien in de sloot vandaag.

0
test

Eigenlijk wel sneu dat iemand dit soort informatie lekt, en alle andere documenten van vandaag/gisteren. Lijkt me ontzettend vervelend als je zakelijke communicatie op deze manier op straat komt te liggen. Als er nou een misdaad was gepleegd.. maar dit is gewoon simpel zakendoen.

0

Aanbevolen voor jou