Ubisoft werkt aan een remake van Splinter Cell

Ubisoft werkt aan een remake van Splinter Cell

Ubisoft ontwikkelt een remake van Splinter Cell.

Dat heeft het bedrijf gisteravond aangekondigd. De remake wordt ontwikkeld door Ubisoft Toronto, de ontwikkelaar van Far Cry 6, en wordt gebouwd in de Snowdrop-engine. De remake krijgt "graphics die passen bij de nieuwe generatie en dynamische lichtinval en schaduwen".

In een blogpost meldt producent Matt West dat de ontwikkeling nog maar net is begonnen. "We proberen de gedachte achter de oude games intact te houden om zo de identiteit van de vroege delen intact te houden. We gaan het visueel wel updaten, en passen ook wat van het design aan om te voldoen aan het comfort en de verwachtingen van spelers. Maar het blijft net als de oorspronkelijke games lineair, geen open wereld."

Er gingen al geruime tijd geruchten over de terugkeer van Splinter Cell. Dat blijkt nu te kloppen, al gaat het niet om een compleet nieuwe game.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Ik denk dat Coola dit niet sarcastisch bedoelt. Ja we zijn nu eenmaal in een tijd aanbeland waarin gamen ' normaal' is geworden. Net zo normaal als het kijken van films etc. Daarnaast zijn we in een tijd aanbeland met veel nieuwe, jonge gamers die veel eerdere titels niet eerder hebben gespeeld. Genoeg reden dus om remakes en slappe aftreksels uit te braken en die aan het publiek te verkopen. Ubisoft doet het, EA doet het, Nintendo doet het, Sony doet het, iedereen doet het. Creativiteit heeft men niet altijd meer hoog in het vaandel staan. Dit vinden ze toch leuk: laten we het nog een keer doen. Het gebeurt bij films precies hetzelfde. Alle oude films worden opnieuw geschoten, of krijgen een nieuw deel, meestal slechter dan het origineel. De muziek van de afgelopen twintig jaar is ook om te janken. Ik noem het altijd maar wegwerpmuziek, films en games. Je speelt, kijkt, of luistert ze een keer en je kijkt er nooit meer naar om. Maarja we doen er allemaal aan mee.

0

Hoe krijgen ze het toch voor elkaar om steeds niet te luisteren naar wat de fans willen. Het is weer het zoveelste voorbeeld dat er weinig creatief vermogen aanwezig is. Ghost Recon Frontline en Rainbow Six Parasite zijn ook al van die producten waar ik persoonlijk erg mijn vraagtekens heb of ze uberhaupt de franchise naam aan moeten willen verbinden. Mensen schreeuwen al jaren om een nieuwe Splinter cell en om een of andere reden verwoord een hoge Pino bij Ubisoft dat nieuw, een remake moet zijn. Volgende bericht zal gaan over dat ze Friesche vlag overgenomen hebben om zich meer te verdiepen in het uitmelken zonder de smaak te veranderen Wel moet ik toegeven dat Riders Republic wel een fijne toevoeging is geweest.

0

@hellblaizer Eens haha, maar aan de andere kant is de creativiteit van Ubisoft zo bedroevend de laatste tijd dat ik ze ook niet vertrouw om een fatsoenlijk nieuw deel te maken. Dus misschien is in dit geval het een verstandige keuze om een oude klassieker opnieuw te maken. Moeten ze dat alleen ook niet verpesten.

0

@Zut Haha, Daar heb je inderdaad een punt. Oude games stonden als een huis naar mijn mening. Ik ben er alleen bang voor dat deel 2/3 hier achteraan zullen komen. Dat zal betekenen dat we niets nieuws krijgen behalve dat onze Sam in de toekomst als cameo in Assasins Creed: Beverwijk en alle andere franchises die niets met Splinter Cell te maken hebben krijgen

0
test

@hellblaizer Mwoah ik denk dat er prima verkocht zal worden als er een remake uit komt. Ubisoft zal heus niet een game uitbrengen, wat miljoenen kost, zonder marketingonderzoek te hebben gedaan. Ik heb bijvoorbeeld de originele Splinter Cell ergens wel eens heel kort gespeeld maar nooit zelf gekocht omdat andere games voorrang kregen. Ik zou best interesse hebben in een remake met moderne graphics en physics.

0

@TheChief Dat begrijp ik heel goed, en het is leuk voor de in voor jou geval nieuwe speler van Splinter cell. Natuurlijk gaat het goed verkopen. Maar de gene die het hardste roepen hebben deze al wel gespeeld en die mogen ook wel een nieuw deel verwachten na al die cameo's in andere games waarbij ze duidelijk willen zeggen dat Splinter cell nog leeft.

0

@hellblaizer ik denk dat wat U isoft hier doet best slim is, ja echt ik zeg dat. Ze hebben al heel lang geen Splinter Cell game meer gemaakt. Veel van hun personeel heeft er nog nooit iets voor gedaan. Dit is denk ik een heel goed project om veel ontwikkelaars weer te laten ervaren wat Splinter Cell precies is en waar Splinter Cell voor staat. Zo hebben ze een goed startpunt om een nieuwe game te ontwikkelen. Maar dan moet het natuurlijk wel een echte remake worden en niet zo’n halfbakken kopieer plak geval.

0

Ubisoft is vooral goed in bieden wat het gros van de gamer populatie wil hebben - keer op keer exact hetzelfde met een nieuw likje verf. Dat je zelf nog zo ouderwets bent dat je nog wel eens wat nieuws wil zien daar heeft een geldmachine als Ubisoft weinig boodschap aan. Ga maar indie games kopen.

0

Aanbevolen voor jou