Turn 10 Studios wil dit jaar Forza Motorsport verbeteren

Turn 10 Studios wil dit jaar Forza Motorsport verbeteren

Onder andere op het gebied van geboekte progressie, regelgeving en de AI van tegenstanders

Turn 10 Studios heeft de stilte doorbroken rondom de huidige staat van Forza Motorsport, en claimt dat het dit jaar de racegame wil verbeteren.

Het vorig jaar op Xbox Series en pc verschenen Forza Motorsport werd niet unaniem positief ontvangen, en sommige spelers hadden kritiek op het gedrag van computergestuurde racers, regels en straffen tijdens het racen en de manier waarop er progressie wordt geboekt en auto's worden ontgrendeld in de game.

In een forumpost die zo'n drie maanden na de release van de game is geplaatst, erkennen regisseur Andy Beaudoin, creative director Chris Esaki en producent Trevor Laupmanis dat er werk aan de winkel is, met name rondom bovenstaande kritiekpunten.

"Hoewel we uit feedback weten dat veel van onze spelers genieten van het huidige progressiesysteem, levert het voor vele anderen niet de upgrade-ervaring op die ze verwachten van Forza Motorsport."

Volgens de ontwikkelaar is het een topprioriteit om wat met de feedback te doen dit jaar, maar gaat het wel tijd kosten om alle opties te bekijken en veranderingen door te voeren.

Turn 10 belooft daarnaast elk kwartaal updates te publiceren waarin het spelers op de hoogte houdt over welke stappen er worden gezet.

Sander Hölsgens beloonde de game vorig jaar met een 8,5: "Forza Motorsport is een ode aan de autosport. Hier draait het nog om benzine, ronkende motoren, grindbakken en ouderwetse circuits. Het is de representatie van een cultuur zoals-ie ooit was: luid, theatraal, vrijmoedig en toch ook een tikkeltje masculien. Het leidt tot een intrigerende game: niet eerder was het zo tof en spannend om op Spa Francorchamps met een opgevoerde Toyota Celica of een fabrieksuitvoering van de Porsche 911 GT3 door de mist te racen. Het enige dat mist? Een goede en gevarieerde singleplayer."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze hadden eerst moeten nadenken voordat ze deze game uitbrachten. Sommige keuzes kan ik nog steeds niet begrijpen. Ik denk dat ze beter Forza Motorsport 7 een next gen patch kunnen geven en die gratis uitbrengen.

[Reactie gewijzigd door Riyakuya op 13 januari 2024 - 15:12]

0
test

Weer een geval van een game die overduidelijk te vroeg is uitgegeven. Fuck de fans, als wij ons geld maar NU krijgen!

0

als ik dat zeg. Ben ik een fanboy

0

nee hoor alleen als je mekkert onder een review van een game over een te hoog cijfer terwijl je de game nog geen minuut gespeeld hebt. of jezelf gedwongen voelt te mekkeren op Xbox omdat er een pro xbox geluid te horen valt volgens jou. Maar je speelt blijkbaar ook graag de slachtofferrol merk ik

0

als de zelfde man die de review schreef hier een aantal maanden later de uitspraak doet. Ik citeer “fps is even belangrijk als het aantal gb’s” dan heb ik toch wel een punt. Als je zo’n column schrijft ben je in mijn optiek alleen maar bezig met je eigen voorkeur en je gaat mij niet wijs maken dat hij tijdens de review niet dezelfde gedachtegang had. Een 8,7 met zoveel technische mankementen is gewoon lachwekkend

[Reactie gewijzigd door TripleR40 op 15 januari 2024 - 07:50]

0
test

Na een periode van ongeveer 6 jaar kun je het amper nog "te vroeg" noemen. Zover ik weet is er ver in de ontwikkeltijd ineens een soort reset gekomen omdat ze niet tevreden waren. Daarbij kwamen ze dan met het nieuwe concept waar ze, vermoedelijk door een deadline, maar weinig mee hebben kunnen doen. Dus inderdaad te vroeg uitgekomen na de "reset" maar gezien de algehele ontwikkeltijd vraag je je af wat er eigenlijk mis was met FM7. Ik speel die nu namelijk liever dan de nieuwe FM.

0

Nee hoor. Dit is gewoon een typische Amerikaans bedrijf a la Microsoft die hoog van de toren blaast voor release, maar de game in werkelijkheid op geen enkel manier lijkt zoals in de trailers. Het valt me ook namelijk op dat ik bar weinig videos zie over de physical damage van auto’s. Is dit niet gewoon hard gedowngrade voor de release? Je zou bijna denken dat het nutteloos was om zoveel resources in dat te stoppen als het online alleen maar misbruikt wordt. Geen wonder dat Polyphony digital dat niet als prio neemt omdat het weinig toevoegt. Ik lees ook alleen maar dat het online echt niet goed in elkaar zit en dat mensen het echt gebruiken om anderen van de ban te rammen. Voor de rest mist dit spel een ziel. Waar je bij GT echt het gevoel krijgt dat je in de automotive wereld stapt, lijkt Forza Motorsport niet te weten wat het wilt zijn. Ik vind het er persoonlijk ook allemaal net wat meer arcady overkomen gezien weerseffecten, belichting en noem maar op overdreven worden weergegeven, maar niet in een realistische manier. Cicuits zien er bv niet uit alsof ze helemaal nat zijn en spiegelen (om maar een voorbeeld te noemen). Ze lijken er niks van te leren daar bij MS/Xbox. Eerst hun console zo zwaar overhypen terwijl de Series X bijna altijd wel gelijk opgaat of toch verliest van de PS5 in comparisons, tot hun games zo ver van te voren hypen. Forza’s van vroeger (voor 7) waren een stuk beter, maar het is wel gauw bergafwaarts gegaan met deze franchise. Iets zegt me dat we dit ook weer bij Hellblade 2 gaan zien. Focus op graphics, maar weinig interessante gameplay.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 14 januari 2024 - 16:09]

-4

Je hebt FM7 nog geen minuut gespeeld, maar vind het een slecht spel... En je pakt zo te zien ook meteen de gelegenheid om de Xbox af te kraken. Manmanman, wat een fanboy gedrag .

[Reactie gewijzigd door Bobbie op 14 januari 2024 - 17:42]

0

Het is een race game. Het is geen complexe game waar je bij iedere release zoveel anders is. Forza 7 was het ook net niet en die speelde ik toen nog wel aardig wat op de xbox one toen der tijd. Maar nee, we moeten klappen voor de staat van Xbox op het moment zeker? Op het moment is het niets meer dan 1 grote grap daar, alleen steken mensen hier liever hun kop in het zand. Overhypen en blijven overhypen, en volgende keer weer janken als een game weer een grote dissapointment is? Ik word moe van mensen die constant maar het woord “fanboy” bij alles wat ze niet zint in de mond moeten nemen. Waarheid is misschien gewoon hard?

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 14 januari 2024 - 21:35]

0

Aanbevolen voor jou