Todd Howard hint naar Indiana Jones-onthulling in 2024

Todd Howard hint naar Indiana Jones-onthulling in 2024

Game wordt ontwikkeld door Machine Games

Bethesda-topman Todd Howard lijkt te hinten naar de onthulling van de nieuwe Indiana Jones-game ergens in 2024.

In een interview met Esquire wordt uiteengezet waar Bethesda zoal mee bezig is nu Starfield uit is. Daaronder vallen The Elder Scrolls 6, een televisieserie gebaseerd op Fallout en de Indiana Jones-game die door Machine Games wordt ontwikkeld.

Dat laatstgenoemde spel werd aan het begin van 2021 al aangekondigd, maar er is nog nauwelijks informatie van naar buiten gekomen en er zijn ook geen beelden beschikbaar. Uit de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission is eerder dit jaar wel gebleken dat de game console-exclusief voor Xbox wordt.

In het interview met Esquire meldt Howard, die betrokken is bij de ontwikkeling van de game, dat hij een gigantische Indiana Jones-fan is. Hij meldt echter dat hij nog niet over de game mag praten, ook al zou hij dat wel graag doen. Wanneer hij wegloopt van het interview, glimlacht hij en zegt hij: "We spreken elkaar volgend jaar." Daarmee lijkt hij te suggereren dat volgend jaar de game daadwerkelijk wordt onthuld.

Starfield, de nieuwe game van Bethesda Game Studios, is vandaag officieel uitgekomen voor Xbox Series-consoles, pc en Game Pass, al konden mensen met een Premium of Constellation Edition al sinds eind vorige week aan de slag. Het spel is ooit begonnen als multiplatformgame, maar inmiddels maakt Bethesda onderdeel uit van Microsoft. Howard meldt in een interview met de BBC dat die focus op één console zijn vruchten afwerpt. "Je weet dat mensen het spel op dit platform spelen, dus die focus levert altijd een beter product op."

Lars Cornelis gaf een 9 aan de game in de Gamer.nl-recensie: "'Skyrim in space' doet Starfield tekort, maar is tegelijkertijd de perfecte omschrijving van dit totaalpakket. Starfield is zo groot, divers en gedetailleerd dat het moeilijk is jezelf niet in deze wereld te verliezen. Niet alles is perfect, maar de minpunten worden volledig overvleugeld door de pluspunten. Kortom, een typische Bethesda-game. Maar dan in de ruimte." Lees hier tien essentiële beginnerstips.

Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou