'The Elder Scrolls 6 moet de ultieme fantasiewereldsimulator worden'

'The Elder Scrolls 6 moet de ultieme fantasiewereldsimulator worden'

Todd Howard kijkt vooruit naar de langverwachte rpg

Bethesda's Todd Howard wil van The Elder Scrolls 6 de "ultieme fantasiewereldsimulator" maken.

Dat meldt hij in een interview met GQ Magazine. Dat interview gaat vooral over Starfield - zo wordt onthuld dat die game een New Game Plus-modus heeft - maar er wordt ook kort gepraat over The Elder Scrolls 6. "Ik wil dat het de rol van ultieme fantasiewereldsimulator vervult. Er zijn met het verstrijken van de tijd verschillende manieren om dat mogelijk te maken."

The Elder Scrolls 6 werd vijf jaar geleden aangekondigd middels een korte teaser, maar sindsdien is er niets bekendgemaakt of getoond van de game. Bethesda Game Studios was tot voor kort immers druk bezig met de ontwikkeling van Starfield, dat op 6 september uitkomt. GQ vroeg Howard of hij er spijt van heeft dat de game zo vroeg werd aangekondigd. "Dat heb ik mijzelf vaak afgevraagd. Ik weet het niet. Ik had het waarschijnlijk op een meer vrijblijvende manier gedaan."

Howard is inmiddels in de vijftig. Wanneer hem gevraagd wordt over met pensioen gaan, antwoordt hij het volgende: "Het is gek voor mij, maar het gaat nog lang duren. Ik wil eigenlijk altijd (games blijven maken). De manier waarop ik te werk ga zal wel veranderen, maar... kijk naar Miyamoto. Hij werkt nog steeds." De iconische Nintendo-ontwikkelaar is dit jaar 71 jaar oud geworden.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Eerst maar eens kijken hoe Starfield het doet, Todd. Daarna kijken we wel verder ;-)

1

Deze gebruiker is verwijderd

-9

@GEERT560 Ik gok dat het meer te maken heeft met potentiële spoilers of dat de game te groot is om in een uurtje een goed beeld van te krijgen, vanuit een demo op een game beurs. Maar wellicht is het een groot bugfest en één grote teleurstelling. We gaan het meemaken vanaf 1 september. Ik heb er in iedergeval heel veel zin in.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 24 augustus 2023 - 20:18]

3

Wat een onzin weer dit. Meeste reviewers zijn al tijdje bezig en je ziet wel positieve geluiden. Spoilers ga je zo tegen en nog meer leaks. En hij gaat vrijwel meteen live na het embargo Zie twitter voor comments

3
test

Volgens mij is fallout 4 nooit speelbaar geweest op een beurs en skyrim ook niet waren die games slecht. Verder noem je beneden halo maar halo had op release een hele goeie sp en mp was ook goed op release alleen de support er na was bar slecht. Redfall ja die game was slecht.

1

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

En ja is een mening maar toch zegt metacritic over het algemeen dat men het met mij eens is. Er zijn ook mensen die puttin een toffe gozer vinden, maar groot deel van de wereld vind het een dictator en eikel en een l*l onder andere.

0

Een review embargo lijkt inderdaad discutabel en dat is het natuurlijk ook soms, maar het ligt heel erg aan de timing ervan en wat de precieze restricties zijn rondom een specifieke game. De reguliere release van de game is op 6 september, dat is een week nadat het embargo afloopt. Ruim tijd om wat reviews te lezen en een besluit daarop te nemen om de game wel of niet aan te schaffen. Alleen de mensen die de pre release kunnen spelen vanaf 1 september kunnen daarmee misschien bedrogen uitkomen, maar dat is het risico wat je neemt met een pre order. Op Kotaku staat een interessant artikel hierover wat specifiek over het embargo rondom Cyberpunk gaat. https://kotaku.com/how-video-game-review-restrictions-work-and-dont-1846199977 Een embargo is niet automatisch een slecht iets en per game zijn er weer andere regels rondom wat er wel en niet gedeeld mag worden in een review. In de reviews van The Last of Us 2 mochten bijvoorbeeld alleen screenshots gedeeld worden die door de ontwikkelaar zelf gemaakt waren. Dat zou je ook als verdacht kunnen bestempelen, maar je kan het ook zien als een manier om er zeker van te zijn dat reviewers niet onbewust het verhaal spoilen. Ik begrijp dat reviewers sinds 17 augustus de game kunnen spelen, ze hebben dus 2 weken de tijd om een review te schrijven. 2 weken is blijkbaar langer dan de standaard maar voor een game van die grootte wellicht nog steeds niet genoeg alles te kunnen zien. Met een embargo zorg je ervoor dat reviewers de tijd nemen om de game te spelen in plaats van zo snel mogelijk een review online te knallen om maar de eerste te zijn voor de clicks en views. Die leveren namelijk het geld op. Dat levert echter niet echt een gedegen review op, de reviewer is door de game gerushed. Voor Baldurs Gate 3 hadden reviewers bijvoorbeeld maar 4 dagen de tijd om voor de release nog een review eruit te gooien. Dat is natuurlijk veel te kort voor een game van die grootte. Sony verstuurde bijvoorbeeld alleen de PS5 versie van Spider-Man: Miles Morales, logisch want die ziet er natuurlijk het beste uit. Het was wel mogelijk een PS4 versie te krijgen, maar het doel is natuurlijk duidelijk en ook logisch. Kortom een embargo heeft niet alleen het doel om problemen rondom de game te verbergen, die problemen komen immers toch wel uit.

[Reactie gewijzigd door op 25 augustus 2023 - 08:34]

5

@MARKUS88 Haha ja, eens. :)

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 24 augustus 2023 - 20:18]

0

Deze gebruiker is verwijderd

-4

@GEERT560 In principe brengen ze de reviews uit een week voor de officiële release van 6 september. Het staat je vrij om een speciale edition te kopen zodat je het spel eerder kan spelen. Is niet verplicht.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 24 augustus 2023 - 20:39]

4

Aanbevolen voor jou