Stephen King-quote in Alan Wake kostte één dollar

Stephen King-quote in Alan Wake kostte één dollar

Het was belangrijk voor Remedy om de quote te gebruiken

De Stephen King-quote die aan het begin van Alan Wake gebruikt wordt, kostte ontwikkelaar Remedy maar één dollar

Dat heeft Remedy-baas Sam Lake onthuld aan Eurogamer. Aan het begin van de eerste Alan Wake-game gebruikt het hoofdpersonage een quote van de beroemde horrorauteur. De quote luidt als volgt: "Nightmares exist outside of logic, and there's little fun to be had in explanations; they're antithetical to the poetry of fear."

Volgens Lake wilde de ontwikkelaar erg graag deze quote gebruiken, omdat de sfeer en het onderwerp van de game overeen komt met het werk van King. "Zover ik weet kregen we voor een dollar de rechten om het te gebruiken. Het was erg gul van hem."

Remedy werkt ondertussen aan Alan Wake 2. De game komt op 17 oktober uit op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Epic Games is de uitgever en er staat vooralsnog geen fysieke versie voor de game gepland. In het vervolg besturen spelers niet alleen de titulaire schrijver, maar ook FBI-agente Saga Anderson. Spelers kunnen met haar de mysterieuze moorden in Bright Falls onderzoeken, waardoor ze op het spoor van Wake komt, die dertien jaar geleden vermist raakte. 

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Soms hoeft je niet veel te betalen als je maar netjes vraagt. Diddy kan daar veel van leren betaalt Sting nog steeds geld voor het niet vragen of ie een nummer mocht gebruiken.

0
test

Hij verkoopt ook vaak zijn verhalen voor 1 dollar. Dan kunnen ze verfilmd worden, maar niet voor het grote publiek. Alleen kleine zalen en arthouse verfilmingen.

0

Aanbevolen voor jou