Voormalige Blizzard-ontwikkelaar bekritiseert startscherm van Starfield

Voormalige Blizzard-ontwikkelaar bekritiseert startscherm van Starfield

Bethesda's Pete Hines mengt zich in de discussie

Nadat er online een discussie ontstond over het startscherm van Starfield, heeft Bethesda's hoofd van publishing Pete Hines op de situatie gereageerd.

Mark Kern, een vooraanstaande voormalige ontwikkelaar van Blizzard, tweette afgelopen week een screenshot van het startscherm van Starfield. "De fysionomie van startschermen. Het startscherm van een game kan veel onthullen over hoe gehaast een team was en hoe trots ze op hun werk zijn. Starfields startscherm geeft aan dat een gepassioneerd team gehaast deadlines moest halen, of het niet boeide."

Kern vervolgde: "Statschermen worden vaak aan het einde van een ontwikkeltraject gemaakt. Teams hebben het te druk met het spel zelf. Het is vrij gebruikelijk dat een startscherm volledig verandert wanneer een game wordt uitgebracht of de eerste patch wordt uitgebracht. Teams die trots zijn op hun product willen goed overkomen en maken vaak vlak voordat de game uitkomt een nieuwe versie."

De tweet heeft veel losgemaakt, waarbij veel mensen zich afvragen wat er mis is met het startscherm, terwijl anderen het juist met Kern eens zijn. De discussies liepen zo hoog op, dat zelfs Bethesda's Pete Hines besloot te reageren. "Of de ontwikkelaars hebben ontworpen wat ze wilden, het is al jaren het menu van de game en het is een van de eerste dingen waar we het over eens waren. Een mening hebben is één ding. Maar de 'zorg' van een ontwikkelaar in twijfel trekken omdat jij het anders had gedaan is enorm onprofessioneel, zeker wanneer het van een andere 'ontwikkelaar' komt."

Kern reageerde weer op de tweet door in feite te zeggen dat Hines' mening niet telt omdat hij bij de uitgever van de game werkt. "Oh nee! Niet het hoofd van Bethesda's pr-afdeling! Hoe kom ik dit te boven? Wat zei hij over Fallout 76 en Redfall?"

Veel gamejournalisten hebben vorige week een code voor Starfield ontvangen en spelen de game sindsdien. Online zijn er al diverse spoilers opgedoken, waaronder de volledige lijst met Achievements. Starfield verschijnt op 6 september op Xbox Series, pc en Game Pass.

View post on X
View post on X
Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een zure gast.. next!

2

Nou we weten wel waar de discussies de komen weken over zal gaan, het startscherm van Starfield. Veel mensen die de game nooit zullen spelen gaan de game bij voorbaat afbranden, dat is nou eenmaal wat mensen doen als er een exclusive uitkomt op het platform waar ze een hekel aan hebben. Heb er nu al zin in... Kern heeft vast veel verstand van game developement, maar naar zijn CV kijken werkt hij al een tijd niet meer aan games. In 2006 Blizzard verlaten om een eigen studio op te zetten, waar hij is weggestemd voor Firefall uitkwam. Tuurlijk mag de man een mening hebben, maar hij heeft geen idee hoe het startscherm van Starfield tot stand is gekomen, hij weet vooral hoe het bij Blizzard ging maar meer niet. Ik werk zelf als software developer en kom bij verschillende bedrijven en ieder heeft zijn eigen manier van werken, zijn ervaring is dus puur anekdotisch en zegt niet zoveel. Het feit dat ie ook niet echt inhoudelijk reageert op de reactie van Hines zegt wat mij betreft genoeg. Nu is Hines natuurlijk ook een marketing man, maar zijn punt is nog steeds valide. Kern heeft geen idee hoe het startscherm is ontstaan van Starfield en de conslusies die hij daaruit trekt zijn daardoor al even voorbarig. Ook mooi trouwens dat Hines in zijn tweet het woord "dev" tussen haakjes zet als hij aan Kern refereert. Kern is al jaren niet meer bij echt game development betrokken als ik wikipedia mag geloven.

[Reactie gewijzigd door op 21 augustus 2023 - 09:01]

2
test

Een ex-medewerker heeft blijkbaar ook op z'n tweet gereageerd. Die vent is blijkbaar geen knip voor z'n neus waard en die zoekt nu gewoon makkelijke aandacht.

1

Aanbevolen voor jou