Starfield ontvangt nieuwe patch, DLSS-ondersteuning komt er aan

Starfield ontvangt nieuwe patch, DLSS-ondersteuning komt er aan

Ook een FOV-slider ligt in het verschiet

Bethesda heeft een patch uitgebracht voor Starfield op Xbox en pc. Daarnaast heeft het bedrijf laten weten wat spelers in de toekomst kunnen verwachten - zoals DLSS-ondersteuning voor de pc-versie.

De patch is sinds gisteren te downloaden en lost enkele bugs op en verbetert de prestaties. De precieze details zijn in deze blogpost te lezen.

In dat artikel onthult Bethesda ook welke verbeteringen via toekomstige updates aan de game worden toegevoegd. Zo wordt DLSS-ondersteuning voor de pc-versie genoemd, een techniek van Nvidia om met gebruik van AI betere graphics en resoluties te verkrijgen zonder de prestaties te verminderen. Op dit moment ondersteunt de game officieel alleen FSR 2.0, een soortgelijke technologie van AMD, al zijn er al wel mods beschikbaar voor DLSS-ondersteuning.

Een andere toekomstige toevoeging is een field of view-slider, waarmee mensen het gezichtsveld in de game kunnen aanpassen. Deze ontbreekt nu nog in de game, tot onvrede van veel spelers. Ook ondersteuning voor 32:9-monitors, een calibratiemenu voor HDR, de mogelijkheid om de helderheid en het contrast in-game aan te passen en de optie om voedsel dat in de spelwereld ligt met een druk op de knop op te eten liggen in het verschiet. Bethesda geeft geen precieze data voor toekomstige updates. Het bedrijf laat tot slot weten dat het ook overweegt om vaak gehoorde verzoeken van spelers toe te voegen, zoals een in-game kaart van steden.

Onlangs liet Bethesda al weten dat de pc-versie van Starfield in 2024 officiële mod-ondersteuning ontvangt. Het is nu al wel mogelijk om mods voor de game te maken, maar met officiële ondersteuning komt de Creation Kit van de game beschikbaar.

Starfield verscheen op 6 september op pc, Xbox Series X en S en Game Pass. Mensen die speciale edities hadden gereserveerd konden er al vijf dagen eerder mee aan de slag. Afgelopen week bleek al dat de game meer dan zes miljoen spelers in totaal had. De game lijkt een groot succes - zo werd bekendgemaakt dat het spel op de eerste plek staat qua fysieke gameverkoop in het Verenigd Koninkrijk en waren er in de eerste week al meer dan zes miljoen spelers.

Lars Cornelis gaf een 9 aan de game in de Gamer.nl-recensie: "'Skyrim in space' doet Starfield tekort, maar is tegelijkertijd de perfecte omschrijving van dit totaalpakket. Starfield is zo groot, divers en gedetailleerd dat het moeilijk is jezelf niet in deze wereld te verliezen. Niet alles is perfect, maar de minpunten worden volledig overvleugeld door de pluspunten. Kortom, een typische Bethesda-game. Maar dan in de ruimte." Lees hier tien essentiële beginnerstips.

Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dan wacht ik nog wel wat langer, ben nog bezig met AC6, vanwege het warme weer niet veel gegamed. Toch wel bizar dat deze dingen er niet standaard al in zaten, voor zo'n grote release van zo'n grote studio.

-1

Netjes deze eerste patch en top dat ze duidelijk aangeven te luisteren naar de feedback en dit oppakken. Ook de aanloop naar de mods (Creation Kit) is een stuk sneller dan voorheen. Ben benieuwd.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 14 september 2023 - 08:44]

-2
test

tuurlijk is netjes als het alsnog komt, maar eerlijk gezegd is het een gemiste kans om dit bij release al in order te hebben. Zeker nu het oa. duidelijk is dat bijv DLSS door een modder binnen no time geleverd kan worden. Net als de maps en de interface...lijkt me dat in het ongetwijffelde mega test team niemand hierover iets heeft gezegd of geadviseerd. Maargoe, beter laat dan nooit idd.

1

Aanbevolen voor jou