Stalker 2-NFT geeft eigenaar recht op verschijning in de game

Stalker 2-NFT geeft eigenaar recht op verschijning in de game

Er zijn non-fungible tokens (oftewel NFT's) in de maak voor Stalker 2.

Ontwikkelaar GSC Game World heeft de 'Stalker Metaverse' aangekondigd, waarbij blockchaintechnologie wordt gebruikt om fans eigendom te geven over een klein gedeelte van de game.

In januari kan men op een NFT bieden. De winnaar van de veiling verschijnt vervolgens als dit personage in de game, al kan diegene hem niet besturen - het gaat alleen om de gelijkenis van de eigenaar. De persoon die de NFT heeft gekocht moet dan naar de studio komen, waar men wordt ingescand.

GSC Game World is van plan om nog meer NFT's te gaan verkopen, al is nog niet duidelijk om wat voor virtuele objecten het gaat. De NFT's moeten in ieder geval op geen manier de gameplay van het spel beïnvloeden.

NFT's en blockchaintechnologie beginnen langzaam maar zeker onderdeel te worden van games. Ubisoft voegt sinds deze maand enkele NFT's toe aan Ghost Recon: Breakpoint en Fable-bedenker Peter Molyneux werkt met zijn studio 22Cans aan een game genaamd Legacy, waar men NFT's kan kopen en een virtuele munteenheid genaamd LegacyCoin kan verdienen.

Stalker 2 komt op 28 april 2022 uit. Op lancering is de game console-exclusive voor Xbox Series X en S. De game komt dan ook op pc uit. Ook op Game Pass is het spel dan verkrijgbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het spel komt uit op 28 april 2022 dit is al de tweede keer dat jullie de datum fout plaatsen.

0
test

@robzzz22 Ja, my bad!

0
test

@MichelMusters ik dacht dat deze in Feb uitkwam is dit verzet?

0

@robzzz22 Nie zo zuur he

0

Pfff, ik reis even af naar Ukraine zeg :) Niet echt de juiste tijd voor dat soort acties.

0

Aanbevolen voor jou