Square Enix overweegt Final Fantasy 16 naar 'andere platforms' te brengen

Square Enix overweegt Final Fantasy 16 naar 'andere platforms' te brengen

Daarnaast zullen de uitbreidingen in ieder geval ook op pc verschijnen

Buiten de aankomende pc-versie en eerder uitgekomen PlayStation 5-versie, komt Final Fantasy 16 waarschijnlijk ook naar andere platforms.

Dat heeft producent Naoki Yoshida aan Noisy Pixel laten weten. De website vroeg hem of het na de aankomende tweede uitbreiding tijd is om afscheid te nemen van de personages uit de game. "Het is nog niet voorbij aangezien de pc-versie er nog aankomt. Wanneer de pc-versie uitgebracht is, brengen we de game hopelijk ook naar andere platforms."

Over welke platforms Yoshida het heeft is niet bekend, maar wellicht bedoelt hij de Xbox Series-consoles of - indien dat systeem het aankan - de nog onaangekondigde opvolger van de Nintendo Switch. Wellicht wordt er ook pc-platforms als Epic Games Store mee bedoeld.

Aan Famitsu (via Gaming Bolt) meldde Yoshida daarnaast dat de twee uitbreidingen van de game ook naar pc komen. Daarbij zou Square Enix "meerdere versies" van de game naar pc brengen, waaronder een editie met beide uitbreidingen. Hoewel niet expliciet gemeld, lijkt het waarschijnlijk dat deze editie duurder wordt dan de basisversie van het spel.

De pc-versie van Final Fantasy 16 heeft nog geen releasedatum, maar eerder deze maand claimde Yoshida nog dat de game zich "in de laatste fase van ontwikkeling" bevond. Hij liet toen ook weten dat er als het goed is een demo van de game op pc moet uitkomen, al is ook daar geen releasedatum van bekend.

Vorige week werd aangekondigd dat The Rising Tide, de tweede FF16-uitbreiding, vanaf 18 april beschikbaar is voor PlayStation 5. De uitbreiding speelt zich af voor het einde van de hoofdgame. Een brief van een onbekende afzender komt aan bij de thuisbasis van Clive en de rest. De Dominant van Leviathan, de verdwenen Eikon van Water, moet gered worden. Clive en zijn metgezellen moeten afreizen naar Mysidia, een "land verborgen onder een blauwe hemel", waar ze de tragische geschiedenis van een verloren bevolking ontdekken.

The Rising Tide bevat nieuwe locaties, (zij)missies en moves. Clive zal verschillende watermoves leren en zijn vijanden zelfs kunnen laten verdrinken. Ook bevat de uitbreiding een nieuwe modus, Kairos Gate, waarin spelers twintig levels met oplopende moeilijkheidsgraad moeten zien te overleven. Deze modus komt na het uitspelen van The Rising Tide beschikbaar.

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

performance is onder de maats op ps5

0

weten we gelijk hoe serieus we de uitspraak moeten nemen dat ff16 “alleen mogelijk is door de power van ps5”. Dit is destijds gezegd. Maar is dus onzin als dit ook op xbox of nintendo uit komt. (Wat we stiekem natuurlijk allemaal al wel wisten)

0
test

Deze discussie ging destijds ook meer om de last-gen consoles, dus PS4 en XONE, maar met name over de PS4. Had oprecht niets te maken met de XSX. Over de opmerking voor Nintendo consoles... in welke vorm? FFXV kwam met een chibi versie, mogelijk komt FFXVI uit met een 2D-sprite demake? Zou ik eigenlijk ook halen, hahaha.

0

Aanbevolen voor jou