Square Enix eist verwijdering details nieuwe Tomb Raider-game

Square Enix eist verwijdering details nieuwe Tomb Raider-game

Square Enix zou eisen dat een podcast met daarin mogelijke details over een nieuwe Tomb Raider-game wordt verwijderd.

Vorige week lekten er mogelijke details uit over een nieuwe Tomb Raider-game in ontwikkeling, genaamd Project Jawbreaker. Croft zou al wat ouder zijn in de game en dealen met eenzaamheid. De avonturierster zou wereldwijd bekend zijn. Daardoor zou een nieuwe generatie opgroeien met Croft als ideaalbeeld en in haar voetsporen willen treden. Lara zou uiteindelijk samenwerken met een groep fans om met een mysterieuze catastrofe te dealen. 

De details werden door journalist Colin Moriarty gedeeld via de Sacred Symbols-podcast. De host van die podcast, Last Stand media, heeft nu een DMCA-aanvraag ontvangen waaruit blijkt dat de aflevering - of op zijn minst de audio waarin over de Tomb Raider-game word gepraat - verwijderd moet worden. Dat heeft Moriarty laten weten in een nieuwe video die hieronder te bekijken is.

Daarbij zou de DMCA-aanvraag van Square Enix komen. Dat is opvallend, omdat de Japanse uitgever ontwikkelaar Crystal Dynamics, en daarmee de Tomb Raider-franchise, aan Embracer Group heeft verkocht. Square Enix zou voor nu echter nog diverse contractuele verbindingen hebben aan de franchise en daarom zou de aanvraag van dat bedrijf komen.

Moriarty is in ieder geval verbaasd over de DMCA-aanvraag, aangezien hij de info van uit script voor stemacteurs heeft verkregen. "Ik heb niet ingebroken bij Crystal Dynamics om deze informatie te verkrijgen." Hij is dan ook niet van plan om de aflevering offline te halen tenzij hij echt gedwongen wordt.

Vooralsnog is niet bevestigd dat de gelekte informatie over 'Project Jawbreaker' klopt, al maakt het feit dat Square Enix de aflevering offline wil hebben de kans dat het script echt is wel groter. Officieel is alleen bekend dat Crystal Dynamics aan een nieuwe Tomb Raider-game werkt die op Unreal Engine 5 draait.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou