Spyro-ontwikkelaar splitst zich af van Activision

Spyro-ontwikkelaar splitst zich af van Activision

Toys for Bob gaat verder als onafhankelijke ontwikkelaar

Spyro-, Crash Bandicoot- en Call of Duty-ontwikkelaar Toys for Bob splitst zich af van Activision en wordt onafhankelijk.

Dat hebben studiohoofden Paul Yan en Avery Lodato in een statement laten weten. "Met veel enthousiasme en passie geloven we dat dit de juiste timing is om onze studio en onze toekomstige games naar het volgende niveau te brengen. Deze kans geeft ons de mogelijkheid om terug te keren naar onze roots van een kleine en lenige studio."

Toys for Bob werd in 1989 opgericht en was tot 2000 onderdeel van Crystal Dynamics, voordat het in 2005 door Activision werd overgenomen. De studio is onder andere bekend van Spyro: Reignited Trilogy, de Skylanders-games en Crash Bandicoot 4: It's About Time. De laatste jaren hielp het bedrijf echter vooral mee aan de Call of Duty-games. Wel ontwikkelde Toys for Bob vorig jaar Crash Team Rumble - die game ontvangt volgende week een laatste content-update.

De stap naar onafhankelijke studio is extra opvallend, omdat Activision Blizzard - en dus ook Toys for Bob - vorig jaar werd overgenomen door Microsoft. Toys for Bob geeft aan dat er van kwaad bloed geen sprake is. Sterker nog: de ontwikkelaar "verkent een mogelijke samenwerking" met Microsoft. Hoe dan ook kijkt de studio er naar uit om "nieuwe verhalen, nieuwe personages en nieuwe gameplay-ervaringen te ontwikkelen".

De ontwikkelaar sluit zijn bericht af met de opmerking: "Hou je horens omhoog en blijf ons in de gaten houden voor meer nieuws." De opmerking over horens laat fans speculeren dat Toys for Bob ondanks de split met Activision aan een nieuwe Spyro-game werkt, maar dit is niet bevestigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Benieuwd wat ze kunnen maken straks kwa nieuw ip, want spyro en crash blijven ip van micro. Had toch graag gezien dat deze studio banjo had opgepakt.

0

Aanbevolen voor jou