Sony gebruikt Redfall als waarschuwing voor Activision-overname

Sony gebruikt Redfall als waarschuwing voor Activision-overname

Regisseur claimde dat het spel ooit ook op PlayStation 5 moest verschijnen

In een reactie op het onderzoek van Britse waakhond Competition and Markets Authority naar de overname van Activision Blizzard door Microsoft, wijst Sony naar de exclusiviteit van Redfall als voorbeeld van wat er met toekomstige Activision-games kan gebeuren.

Onlangs claimde Harvey Smith, de regisseur van de aankomende Arkane-game Redfall, dat de game voorheen ook op PlayStation 5 had moeten uitkomen, maar nu het bedrijf onderdeel is van Microsoft alleen nog maar op pc en Xbox uitkomt. Microsoft bracht kort daarna een statement naar buiten dat het "geen games van PlayStation had afgepakt" en refereerde naar spellen als Ghostwire: Tokyo en Deathloop, die na de overname nog op PlayStation-consoles zijn uitgekomen.

Sony heeft bovenstaande situatie nu als voorbeeld gebruikt om het Britse CMA, dat de mogelijke overname van Activision Blizzard onderzoekt, te waarschuwen. De reactie van Sony komt nadat de Competition and Markets Authority vorige maand een statement naar buiten bracht waarin het claimde dat de overname van Activision Blizzard geen substantiële vermindering in concurrentie binnen de Britse game-industrie oplevert.

Sony meldt: "Vorige week, twee dagen voordat het Addendum werd gepubliceerd, publiceerde videogamesite IGN nieuw bewijs in de vorm van een interview met Redfalls regisseur Harvey Smith. In dit interview legde Smith uit dat Redfall oorspronkelijk op alle platforms uit had moeten komen, maar dat dit veranderde toen Bethesda door Microsoft werd overgenomen."

Volgens Sony is dit "overduidelijk bewijs" dat Microsoft er voor probeert te zorgen dat games niet op rivaliserende platforms uitkomen, en dat het bedrijf hetzelfde gaat moet met Call of Duty wanneer de overname van Activision Blizzard doorgaat. Microsoft heeft op zijn beurt al met verschillende bedrijven, waaronder Nintendo, tienjarige deals gesloten om Call of Duty op hun platforms uit te brengen wanneer de overname doorgaat - Sony wil echter niets van die deal weten.

Sinds Microsoft begin vorig jaar aankondigde Call of Duty-uitgever Activision Blizzard te willen overnemen, onderzoeken instanties wereldwijd of dit wel verantwoord is in verband met een mogelijke monopolypositie binnen de game-industrie. Als gevolg daarvan worden diverse observaties van waakhonden en reacties van bedrijven regelmatig gepubliceerd.

De reacties onder dit artikel zijn tijdelijk uitgeschakeld. Dinsdag zijn ze weer beschikbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een jankerds zjin het toch ook bij Microsoft!!

0
test

@ali3n8tor je spelt Sony verkeerd! hahaha

0

Aanbevolen voor jou